Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drama in 70.3 Ironman Barcelona, triatleet overleden na crash met andere triatleet
Zicht op het finisher stadion van de Ironman Barcelona (foto: Ironman Spain RR)
Nieuws

Drama in 70.3 Ironman Barcelona, triatleet overleden na crash met andere triatleet

In de 70.3 Ironman Barcelona is zondag een triatleet overleden na een aanrijding met een andere triatleet. Het ongeluk gebeurde tijdens het fietsonderdeel van de halve triatlon, die op dezelfde dag gehouden werd als de volledige Ironman in en rond Calella. We kregen al van triatleten ter plaatse te horen dat het erg druk was op het fietsparcours met duizenden triatleten en dat het daardoor ook gevaarlijk was. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet helemaal duidelijk, ook de identiteit van de overleden triatleet is nog niet bekendgemaakt. Het ongeval werpt sowieso een donkere schaduw op de voor de Belgische triatleten succesvolle Ironman Barcelona.

Tijdens de 70.3 Ironman waren twee triatleten betrokken in een crash. Aanvankelijk kreeg de atleet nog medische hulp en is diegene ook naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar liet hij een paar uur later het leven. De andere triatleet maakt het goed. Hieronder het officiële statement van Ironman.

“It is with our deepest regret to confirm the passing of a participant at the Ironman 70.3 Barcelona triathlon. During the bike portion of the race, two athletes were involved in a crash. One of the athletes suffered a significant medical event and received medical care on site before being transported to a nearby hospital where they continued to receive treatment. Despite best medical efforts, the athlete passed away a few hours later.”

“We share our deepest condolences with the athlete’s family and friends and will continue to offer them our support at this difficult time.”

“The other athlete, who was also transported to the hospital for evaluation and treatment was released with non-critical injuries. We wish them a full a speedy recovery.”

“We thank the safety personnel and first responders who worked quickly to provide both athletes with medical support.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een triatleet overlijdt tijdens een triatlonrace, maar dat gebeurde bijna altijd in het zwemonderdeel. Het is hoogst uitzonderlijk dat het gebeurt tijdens het fietsen, al doet het ons wel terugdenken aan de noodlottige 70.3 Ironman Antwerpen waar in 2011 Arthur Aghajanyan om het leven kwam toen hij op de fiets tegen de muur van de Waaslandtunnel terecht kwam.