Arnaud Mengal pakt verrassende tweede plaats in World Cup Rome, Jolien Vermeylen opnieuw vierde
Arnaud Mengal finisht tweede in de World Cup triatlon van Rome (foto; World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

De Belgische triatleet Arnaud Mengal is knap tweede geworden in de World Cup sprinttriatlon in Rome, de laatste wereldbekertriatlon op Europese bodem. Ook Jolien Vermeylen deed het opnieuw uitstekend. Ze ging in de aanval op de fiets en liep een tijd mee in de kopgroep van 4 maar moest drie triatletes voor zich dulden in de slotfase van het lopen. Bij de mannen pakte Vasco Vilaca revanche voor zijn dramatische Grand Final waar hij de wereldtitel verspeelde na een slechte wedstrijd. Achter de Portugees was er dus verrassend zilver voor Arnaud Mengal.

Marten Van Riel en Arnaud Mengal zaten er goed bij in Rome. In de 750 meter zwemmen verloren ze slechts 12 en 17 seconden respectievelijk. De twee Belgen gingen mee in een ruime kopgroep. In de 5 km lopen gingen 5 triatleten aan kop, met daarbij Mengal, Vilaca, Holm, Henseleit en Paquet. Vilaca was duidelijk de snelste en won in 53’39. Arnaud Mengal liep naar een heel mooie tweede plaats op 4 seconden voor Simon Henseleit. Marten Van Riel pakte de 17de plaats op 50 seconden.

Bij de vrouwen zag het er opnieuw goed uit voor Jolien Vermeylen. Ze kwam als tweede uit het water in de voeten van de Italiaanse Seregni. In het fietsen ging Vermeylen mee in de aanval met Olivia Mathias en Mathilde Gautier. Ze fietsten een dikke halve minuut bij elkaar. In het lopen sloot Jolien aan bij de Duitse Nina Eim en Marlene Gomez en de Oostenrijkse Cathia Schär. In de laatste ronde moest ze de drie laten gaan. Nina Eim won in 59’26 voor Gomez en Schär. Jolien werd knap vierde op 17 seconden.