Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Youri Keulen klopt Alistair Brownlee in spannende Challenge Barcelona triatlon, Jonathan Wayaffe vijfde
Youri Keulen tussen Alistair Brownlee en Willhelm Hirsch in de Challenge Barcelona (foto: Challenge Family/Jose Luis Hurcado)
Nieuws

Youri Keulen klopt Alistair Brownlee in spannende Challenge Barcelona triatlon, Jonathan Wayaffe vijfde

De eerste editie van de Challenge Barcelona was meteen geslaagd te noemen, met vooral bij de mannen een erg spannende strijd tussen het Nederlandse triatlontalent Youri Keulen en tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee. JoJo Wayaffe werd vijfde Bij de vrouwen pakte Immogen Simmonds de zege na een sterk fietsnummer. Dit jaar werd het aan de vroegere olympische site, midden in de stad Barcelona, nog een 1/3de triatlon met 1.500 meter zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen. Vanaf volgend jaar wordt het een volbloed halve triatlon en na deze uitverkochte eerste editie ziet het er nu al naar uit dat het een bucket list race wordt.

Een uitverkochte race, een sterk deelnemersveld, mooi weer en een prachtig parcours in de binnenstad van Barcelona met start en finish aan de vroegere olympische site. De Challenge Barcelona voldeed ruim aan de verwachtingen, met een mooie strijd tussen Youri Keulen en Alistair Brownlee. Na de 1.500 meter zwemmen waren de verschillen beperkt en in een compacte kopgroep van vijf hielden Keulen en Brownlee het tempo hoog. In de 15 km lopen ging eerst Brownlee aan de leiding, maar dan nam een sterke Keulen over. Maar de Brit wou de zege niet uit handen geven en bleef nog stevig aanklampen.

Jonathan Wayaffe knap vijfde

Pas in de slotkilometer slaagde Youri Keulen er in om Browlee los te gooien. Youri Keulen, onlangs nog zesde op het WK 70.3 Ironman, pakte één van zijn grootste overwinningen ooit in 2u29’15 met 21 seconden voorsprong op Brownlee. De snelle Duitser Wilhelm Hirsch, in Knokke-Heist nog op het podium van de 70.3 Ironman, pakte de derde plaats in 2u30’55 op 1’40 van de Nederlander. Jonathan Wayaffe deed ook alweer een sterke wedstrijd en na zijn derde plaats in de Challenge San Remo werd hij nu knap vijfde in 2u33’35. Tom Vander Hoogerstraete werd 14de en Thomas Vanhalst finishte als 17de.

Imogen Simmonds voor Lucy Buckingham-Hall

De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Imogen Simmonds. Zij kwam met achterstand uit het water, maar kwam tijdens het fietsen bij de kopgroep met Lucy Buckingham-Hall en Caroline Pohle. Aanvankelijk zat ook de Spaanse Sara Perez in deze groep, maar zij stapte halverwege het fietsen ziek uit. Tijdens de run besliste Simmonds de race in haar voordeel en dus won ze Challenge Barcelona in een tijd van 2u49’44. Buckingham werd tweede in 2u52’38 en Pohle derde in 2u53’09.