Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely wint spannend BK duatlon, Jeanne Dupont pakt eerste titel
Jeanne Dupont en Arnaud Dely met de Belgische kampioenentrui op het BK duatlon in ocquier (foto: LF3 RR)
Duathlon

Arnaud Dely wint spannend BK duatlon, Jeanne Dupont pakt eerste titel

Arnaud Dely en Jeanne Dupont zijn de nieuwe Belgische kampioenen duatlon. De duatleten moesten wachten op het absolute einde van het seizoen om alsnog te strijden om de Belgische titels, maar gelukkig kregen ze in het Luikse Ocquier de weergoden mee. Bovendien kregen we een bijzonder spannende strijd met kleine verschillen. Waar iedereen een duel verwachtte tussen Arnaud Dely en Thibaut De Smet, vorige week nog winnaar van de duatlon in Bellegem, was het Giani Vanden Broucke die tot in de laatste rechte lijn mee streed voor het goud. Bij de vrouwen pakte Alpe d’Huez winnares Jeanne Dupont haar allereerste titel, al kwamen favorietes Maurine Ricour en Lotte Claes niet aan de start.

Arnaud Dely opende de debatten in de eerste run van iets meer dan 4 km. Dely begon aan de 20 km fietsen met een voorsprong van 22 seconden op Giani Vanden Broucke, Martin Oldenhove, de verrassende Matthias Loeys, Thibaut De Smet en Stef Corthouts. Tijdens het fietsen kregen we een grote kopgroep zodat de beslissing in de tweede run zou volgen. Thibaut De Smet klampte nog een tijd aan, maar we kregen een spannende strijd met twee voor de titel. Arnaud Dely bleek uiteindelijk 4 seconden sneller dan Vanden Broucke, die wel Belgisch kampioen bij de beloften werd. De Smet pakte het brons voor tweede belofte Martin Oldenhove en Stef Corthouts, die brons pakte bij de U23.

Jeanne Dupont pakt dubbel goud

Bij de vrouwen geen Maurine Ricour en geen Lotte Claes en dus werd het een erg open race waarin Jeanne Dupont het overtuigend haalde van triatlete Jonie Vanhoutte. De 3T-duatlete kon in het lopen en het fietsen de pro-triatlete van de lange afstand niet van zich afschudden, maar in de laatste run was de winnares van de duatlon van Alpe d’Huez eerder dit jaar uiteindelijk de snelste. Jeanne Dupont pakte haar eerste Belgische titel, en dubbel goud bij de U23, in 59’09 met 25 seconden voorsprong op Jonie Vanhoutte. Het brons ging naar Julie Van De Velde in 59’45.