Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vlak na wereldtitel Niewiadoma lanceert Canyon nieuwe gravelbike: Canyon Grail per direct verkrijgbaar
De nieuwe Canyon Grail gravelfiets (foto: Canyon)
Extra

Vlak na wereldtitel Niewiadoma lanceert Canyon nieuwe gravelbike: Canyon Grail per direct verkrijgbaar

Canyon heeft de laatste jaren al heel wat successen behaald in triatlon, maar ook in gravelracen doet Canyon het uitstekend, met zeer recent de wereldtitel gravel van de Poolse Kasia Niewiadoma. De Poolse won het WK in Veneto op de gloednieuwe Canyon Grail gravelbike. Canyon lanceerde 12 oktober haar nieuwe Canyon Grail voor het grote publiek onder het motto: ‘Het nieuwe snel. De nieuwe Grail’. De nieuwe Grail is per direct verkrijgbaar.

“Snel waar je het wil, robuust wanneer je het nodig hebt, aanpasbaarheid die je in staat stelt het maximale uit je rit te halen: de nieuwe Grail heeft de sleutel tot snelheid op alle soorten terrein in handen.” Het mooie aan de Grail is in ieder geval dat je hem volledig kunt finetunen zoals je hem zelf wil hebben; eenvoudig en simplistisch als je op zoek bent naar maximale snelheid, maar ook ‘volgeladen’ is een mogelijkheid wanneer je erop uit trekt voor lange tochten door de natuur.

Canyon Grail (foto: Canyon)

De Grail komt in meerdere uitvoeringen/modellen – waarover hieronder meer – en is bijzonder geëvolueerd sinds haar lancering in 2018. “De gravelscene is sinds 2018 ook geëvolueerd en ieder evenement en iedere rit stelt je voor zijn eigen uitdagingen. Je hebt dus een zeer aanpasbare basis nodig, dat je kunt configureren naar jouw behoeften en op basis van het terrein of evenement waar je rijdt. Het creëren van deze basis was de missie bij het ontwikkelen van de nieuwe Grail.

Naast een enorme lijst met innovaties is misschien wel het grooste voordeel van de nieuwe Grail, dat deze fiets dankzij een geoptimaliseerde aerodynamica maar liefst meer dan negen watt bespaart ten opzichte van zijn eigen voorganger. De opbergmogelijkheden dankzij het Aero LOAD System maken de fiets zelfs nog sneller. Voor alle technische details verwijzen we je naar deze pagina.

Wereldkampioene Kasia Niewiadoma en haar Canyon Grail op het WK in Veneto (foto: Canyon)

De nieuwe Canyon Grail komt in diverse uitvoeringen, waarbij de CFR het topmodel vormt. De Grail CFR Di2 heeft een adviesprijs van 6.999 euro, terwijl de Grail CFR AXS (inclusief Quarq powermeter) wordt aangeboden voor 7.999 euro. De Grail CFR LTD Limited Launch Edition (waar er 70 van zijn, red.) wordt verkocht voor 10.000 euro.

Met de Grail CF SL verzeker je je van een prachtig instapmodel, die verkrijgbaar is voor 2.699 euro. De Grail CF SLX 8 Di2 is verkrijgbaar vanaf 4.999 euro en de Grail CF SLX 8 AXS vanaf 5.299 euro. Alle details over de verschillende modellen vind je hier.