Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Peguera Mallorca heruitgave van Barcelona: Simmonds en Keulen winnen week later opnieuw
Youri Keulen wint de Challenge Peguera-Mallorca (foto: Challenge Family/Jose Luis Hurcado)
Nieuws

Challenge Peguera Mallorca heruitgave van Barcelona: Simmonds en Keulen winnen week later opnieuw

De Nederlandse triatleet Youri Keulen en de Zwitserse triatlete Imogen Simmonds zijn ‘on fire’ aan het einde van het 2023 seizoen. Vorige week zegevierden de twee al in de Challenge Barcelona, zaterdag deden ze dat in de Challenge Peguera Mallorca nog eens over. Youri Keulen klopte na een sterke wedstrijd opnieuw Alistair Brownlee. De Brit moest ook de Fransman Mathis Margirier voor zich dulden op het podium. Imogen Simmonds remonteerde Lucy Buckingham Hall in een alweer snelle halve marathon. Jonathan Wayaffe finishte opnieuw in de top-10.

Challenge Peguera Mallorca kreeg een topveld aan de start met naast Keulen, Brownlee en Margirier ook wereldkampioen 70.3 Ironman Rico Bogen, Frederic Funk, Europees kampioen long distance Menno Koolhaas en de Belgen Tom Vaelen, Dieter Comhair en Jonathan Wayaffe. JoJo is de laatste weken op dreef met sterke resultaten in de Challenge San Remo (3de) en Challenge Barcelona (5de). Deze keer pakte hij opnieuw een top-10 plaats. Wayaffe werd negende op tien minuten van Youri Keulen.

Jonathan Wayaffe opnieuw in top-10

De jonge Nederlander Keulen was opnieuw dominant en rekende met een halve marathon in 1u09’54 af met Alistair Brownlee, Wilhelm Hirsch, Alistair Brownlee en Rico Bogen, de vier andere koplopers die na de 90 km fietsen een voorsprong van 2’30 hadden op de achtervolgende groep met Funk. In het lopen was het al snel duidelijk dat Keulen de zege zou grijpen. De Nederlandse toptriatleet won de Challenge Peguera-Mallorca in 3u41’12.

Net geen drie minuten later klopte Mathis Margirier de tweevoudige olympische kampioen Alistair Brownlee in de strijd om de tweede plaats. Alexander Kull werd de verrassende vierde voor Wilhelm Hirsch en Frederic Funk. Jonathan Wayaffe finishte als negende, vlak voor Menno Koolhaas. Tom Vaelen werd 14de en Dieter Comhair pakte de 19de plaats.

Buckingham val uit, Simmonds wint opnieuw

Imogen Simmonds tussen Madsen (l) en Diederiks (r) op het podium van Challenge Peguera-Mallorca (foto: Challenge Family/Jose Luis Hurcado)
Imogen Simmonds tussen Madsen (l) en Diederiks (r) op het podium van Challenge Peguera-Mallorca (foto: Challenge Family/Jose Luis Hurcado)

Bij de vrouwen ging 70.3 Ironman Knokke-Heist winnares Lucy Buckingham-Hall autoritair aan de leiding. Zoals gewoonlijk had ze het na het zwemmen al een mooie voorsprong en die bouwde ze in de 90 km fietsen steeds verder uit, tot het noodlot toesloeg en ze moest stoppen om haar ketting opnieuw op de fiets te leggen. Daardoor verloor ze veel tijd en kwamen de achtervolgsters dichterbij. In de halve marathon had de Mermaid niet haar dagje en ze stapte zelfs uit de wedstrijd. Imogen Simmonds nam de leiding over en bleef als enige echt overeind in een dans van stervende zwanen. De Zwitserse won in 4u21’10. Achter haar greep Laura Madsen verrassend de tweede plaats op 2’41. Diede Diederiks werd na een inhaalrace derde in 4u24’20.

Uitslag Challenge Peguera-Mallorca 2023