Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel bevestigt met tweede plaats in World Cup triatlon in Chengdu
Een stralende Claire Michel wordt knap tweede in de World Cup triatlon in Chengdu (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Claire Michel bevestigt met tweede plaats in World Cup triatlon in Chengdu

De Brusselse triatlete Claire Michel heeft vanochtend vroeg Belgische tijd haar verjaardag gevierd met een knappe tweede plaats behaald in de World Cup triatlon in het Chinese Chengdu en bevestigt daarmee haar groeiende vorm én haar terugkeer op het hoogste niveau. Voor Claire Michel, die de dag voor de wedstrijd 35 jaar werd, was het haar eerste podiumplaats van het seizoen, ook haar eerste sinds 2019, waarna 4 seizoenen volgden met veel blessureleed en ups en downs. Het is opvallend dat de Belgische triatleten zo laat op het seizoen scoren, want vorige week pakte Arnaud Mengal ook al zilver in de World Cup triatlon in Rome.

De Italiaanse Bianca Seregni zit ook al een tijdje in vorm. Seregni kwam als eerste uit het water na 1.500 meter zwemmen en zette Claire Michel, die als 22ste in T1 kwam, op 1’01. In het fietsen maakte Claire deel uit van een grote groep die de drie leidsters Seregni, Lin en Yang opslokten. Na de laatste wissel begon Claire als derde aan de 10 km lopen. Bianca Seregni stormde al snel naar de koppositie om die niet meer af te staan.

Claire Michel vocht nog een mooie battle uit met een andere Italiaanse topper. Ilaria Zane bezweek uiteindelijk onder de snelheid van Claire. Seregni pakte de winst in 1u56’51. Claire Michel werd knap tweede op 26 seconden. Ilaria Zane pakte 19 seconden later de derde plaats. Voor de zaterdag jarige Claire Michel is het de derde sterke prestatie op rij. Ze werd vorige week nog zesde in de World Cup in Rome en in de Grand Final in Pontevedra werd ze 11de.

Bij de mannen won de Duitser Tim Hellwig met slechts zes seconden voorsprong op de verrassende Mexicaan Aram Michell Penaflor en Azerbeidjaan Rostislav Pevtsov. Er deden geen Belgische triatleten bij de mannen.

Uitslag World Cup triatlon Chengdu 2023