Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucy Charles-Barclay na winst in Ironman Hawaii “Mooi om eindelijk eens de bruid te zijn in plaats van het bruidsmeisje”
Lucy Charles-Barclay straalt aan de finish van het WK Ironman in Kona (foto: Ironman/Getty Images)
Nieuws

Lucy Charles-Barclay na winst in Ironman Hawaii “Mooi om eindelijk eens de bruid te zijn in plaats van het bruidsmeisje”

Lucy Charles-Barclay is na vier keer tweede te worden eindelijk wereldkampioene Ironman geworden in Hawaii na een indrukwekkende triatlon. Er was niemand die het de Britse toptriatlete niet gunde, dat bleek ook tijdens de persconferentie na het historische women-only WK Ironman. “Ik bleef terugkomen, maar ik heb vaak gedacht dat ik altijd het bruidsmeisje zou zijn in Kona. Het is mooi om eindelijk eens de bruid te zijn…”

“Het is mooi om eindelijk eens de bruid te zijn”

“Als er één manier zou zijn waarop ik deze race zou winnen, dan was het deze wel (van start tot finish). Er waren momenten dat ik dacht dat het binnen was en dan waren er andere momenten waarop ik dacht dat ik niet zou winnen. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het eindelijk gedaan heb na vijf pogingen. Ik bleef terugkomen, maar ik heb vaak gedacht dat ik altijd het bruidsmeisje zou zijn in Kona. Het is mooi om eindelijk eens de bruid te zijn.”

“Het was pas op het einde op Alii Drive dat ik er in begon te geloven. Ik bleef zelfs achterom kijken, om te zien of Anne Haug er al aankwam. Tot ik het finishlint mocht opheffen, geloofde ik nog steeds niet dat ik ging winnen. Ik probeerde overigens niet te veel te denken aan mijn tweede plaatsen. Natuurlijk wou ik niet opnieuw tweede worden, maar ik heb die gedachte wat verdrongen. Maar iedereen was mij zo hard aan het pushen, zelfs de andere pro-vrouwen supporterden voor mij. Ze weten wat voor een traject ik meegemaakt heb. Het was geweldig om al die aanmoedigingen te horen,” aldus Lucy Charles.