Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Situatie in Israel heeft ook gevolgen voor triatleten, Ironman Israel in Tiberias geannuleerd
Nieuws

Situatie in Israel heeft ook gevolgen voor triatleten, Ironman Israel in Tiberias geannuleerd

Ironman heeft maandag de beslissing genomen om de Ironman Israel triatlon in Tiberias op 3 november te cancellen. De annulering is een rechtstreeks gevolg van de oorlogssituatie in Gaza en de onrust aan de Westelijke Jordaanoever. Normaal zou op 3 november de Ironman Israel en de 70.3 Ironman Tiberias plaatsvinden. “Het is belangrijk dat atleten die in Israël en nabijgelegen landen wonen hun tijd en energie kunnen besteden aan hun eigen veiligheid en beveiliging.” Ondertussen ontvingen we ook het droeve nieuws van de overleden triatleet Nadav Goldstein.

“Net als zovelen over de hele wereld is IRONMAN verbijsterd en diep bedroefd over de afschuwelijke gruweldaden die plaatsvinden in Israël en die leiden tot massavernietiging en het zinloze verlies van burgerlevens,” laat Ironman in een statement weten. Triatleten krijgen de optie om hun deelname te verzetten naar 2024 of last minute dit weekend deel te nemen aan de Ironman Cascais in Portugal. Dat die wedstrijd op zo’n korte termijn als alternatief wordt geboden, stuit overigens op toch wel wat kritiek.

“De afgelopen maanden keken we uit naar onze terugkeer naar Israël om de gemeenschap en de kracht van sport te vieren terwijl we ons voorbereidden op het IRONMAN Israël Middle-East Championship van 2023 en de IRONMAN 70.3 Tiberias triatlons die gepland staan voor vrijdag 3 november. Helaas is het duidelijk dat het met de huidige situatie en veiligheidszorgen niet verantwoord zou zijn om de wedstrijd op dit moment te organiseren en daarom zullen we het 2023 Israel Middle East Championship en de IRONMAN 70.3 Tiberias triatlons annuleren.”

“De schokkende gebeurtenissen hebben extreem uitdagende en zorgwekkende omstandigheden gecreëerd en het is belangrijk dat atleten die in Israël en nabijgelegen landen wonen hun tijd en energie kunnen besteden aan hun eigen veiligheid en beveiliging. Het is net zo belangrijk dat we zo snel mogelijk een beslissing nemen, zodat degenen die van plan waren om te reizen de kans krijgen om hun plannen te wijzigen, zodat ze zichzelf niet in gevaar brengen door door te reizen,” aldus Ironman.

Triatleev Nadav Goldstein omgekomen

Ondertussen ontvingen we ook het droeve nieuws dat de in Israel bekende triatleet Nadav Goldstein om het leven is gekomen, samen met 5 familieleden, bij de aanval van Hamas. Hij was lid van het Egarit team en stond in de Israman nog op het podium. Ook zijn vrouw, twee dochters en twee zonen werden om het leven gebracht. We wensen alvast iedereen die Nadav gekend heeft veel sterkte toe.