Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen annuleert halve triatlon in 2024
Het finish stadion van de Challenge Geraardsbergen in 2023 (foto: Challenge Geraardsbergen RR)
Nieuws

Challenge Geraardsbergen annuleert halve triatlon in 2024

Er komt in 2024 helaas geen Challenge Geraardsbergen of alleszins geen halve triatlon en dat heeft alles te maken met het fietsparcours dat door buurgemeenten Herne en Galmaarden loopt. Zonder die passages in Herne en Galmaarden kan Challenge Geraardsbergen geen volwaardige halve triatlon organiseren. Het zijprogramma, met de 3 Uur De Muur en de Challenge Swim in Geraardsbergen, gaan wel door in het weekeind van 31 mei en 1 juni.

”Voor het onderdeel zwemmen kunnen we rekenen op de Gaversplas in het Provinciaal Domein De Gavers, voor het looponderdeel hebben we genoeg mogelijkheden in Geraardsbergen, maar voor het fietsen zijn we, ondanks eerdere toezeggingen, niet langer welkom in onze buurgemeenten Herne en Galmaarden,” vertelt Tim Vidts namens de organisatie van Challenge Geraardsbergen. “We krijgen dus niet langer toestemming om ons fietsparcours over hun grondgebied te sturen. De impact voor onze organisatie is enorm en een afgelasting is onvermijdelijk.”

“We zochten lang en hard naar een alternatieve route, maar vonden geen oplossing waarbij we onze atleten dezelfde kwaliteit en veiligheid kunnen bieden als op ons huidige parcours.. Noodgedwongen nemen we dus een tussenjaar wat betreft onze Middle Distance race en gaan we op zoek naar een oplossing voor 2025,” aldus Tim.

Het is na de halve triatlon van Menen al de tweede grote internationale halve triatlon in België die in 2024 niet doorgaat. Challenge Geraardsbergen was vanaf de eerste editie in 2017 al meteen een succes, met veel internationale deelnemers en elk jaar een sterk startveld. In 2023 pakten Menno Koolhaas en Margi Santimaria de overwinning.