Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europese kampioen pakt nu ook Belgische titel cross-duatlon, jonge Lisa Isebaert verrast topfavorietes
Thibaut De Smet met de driekleur tussen wereldkampioen Carabin en Dewaele op jhet podium van het BK cross-duatlon in Geel (foto: Smetties Cycling Team RR)
Multisports

Europese kampioen pakt nu ook Belgische titel cross-duatlon, jonge Lisa Isebaert verrast topfavorietes

Thibaut De Smet en Lisa Isebaert zijn de nieuwe Belgische kampioenen cross-duatlon. De Europese kampioen klopte wereldkampioen Sebastien Carabin met duidelijk verschil. Bij de vrouwen waren Laura Swannet en Christine Verdonck de grote favorietes, maar belofte Lisa Isebaert, vorige week nog tweede in Lichtaart achter Swannet, pakte de Belgische titel met een sterke tweede run. Het BK cross duatlon op een bijzonder technisch parcours in Geel-Bel was de tweede manche van de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen.

Laura Swannet startte in pole position bij de vrouwen met een snelle eerste run, maar de triatlete is iets minder onderlegd in het mountainbiken en verloor snel terrein op specialiste Christine Verdonck en een sterke Lisa Isebaert. In de tweede run zette de 23-jarige Kortrijkse een definitieve aanval in. Lisa Isebaert pakte verrassend de Belgische titel in 1u51’45. Christine Verdonck pakte 47 seconden later het zilver. Het brons ging naar Laura Swannet voor Stefanie Adam, die de titel pakte bij de masters.

Bij de mannen moest titelverdediger Tim Van Hemel ziek verstek geven en dus werd het uitkijken naar het duel tussen wereldkampioen Sebastien Carabin en Europees kampioen Thibaut De Smet. Van een duel was nooit echt sprake. De oudste van de drie De Smet broertjes maakte de wedstrijd vanaf het begin hard en nam een stevige voorsprong van 27 seconden op Carabin, vorige week nog winnaar van de eerste manche van de Cross Duatlon Series in Lichtaart. In het mountainbiken bouwde Thibaut de kloof uit tot anderhalve minuut. Hij bleef vlot overeind in de laatste run en pakte een week na het brons op het BK duatlon op de weg nu de Belgische titel cross-duatlon.

Thibaut De Smet werd Belgisch kampioen in 1u34’35 met 2’03 voorsprong op Sebastien Carabin. Quinten Dewaele veroverde het brons in 1u38’07 voor Belgisch kampioen bij de masters Geert Lauryssen.

Uitslag BK cross duatlon Geel 2023