Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar Vantage V3, nog meer info dan ooit tevoren!
Foto's Polar.com
Gear

Polar Vantage V3, nog meer info dan ooit tevoren!

Polar, al bijna 50 jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, heeft de Polar Vantage V3 vorige week voorgesteld. Met de geheel nieuwe Polar Elixir™-biosensor meettechnologie is het Polar’s meest vooruitstrevende sporthorloge. Dit horloge biedt uiterst precieze gegevens en persoonlijke begeleiding aan elke sporter die het maximale eruit wil halen. Een stevige upgrade dus van z’n voorganger.

Verbeterde Polshartslag

25% nauwkeurigere metingen in veel van de meest populaire sporten, waaronder hardlopen en fietsen. Dit komt door het verbeteren van het algoritme, een opnieuw ontworpen sensorstructuur die lichtlekkage vermindert en minder verstoringen veroorzaakt door armbewegingen. Dit moet er voor zorgen dat de polshartslag, wat bij de vorige versie toch nog niet helemaal optimaal was, nu veel accurater zou moeten zijn.

Daarnaast meet de Polar Elixir™ biosensor meettechnologie meet meer informatie van het menselijk lichaam dan ooit tevoren. Dankzij de ingebouwde ECG sensor kun je met de Polar Vantage V3 binnen 30 seconden een elektrocardiogram maken, waarmee de elektrische signalen van je hart worden gemeten.

Meten is weten

Het horloge heeft een SpO2 sensor die de zuurstofsaturatie in je bloed meet. Dit is een belangrijke indicator bij het trainen op hoogte. Het nauwkeurigheidsniveau van de sensor is vergelijkbaar met dat van in de handel verkrijgbare vingertop pulsoximeters.


De Polar Vantage V3 meet ’s nachts automatisch ook je huidtemperatuur, wat waardevolle inzichten biedt in je algehele gezondheid. Vrouwen kunnen deze inzichten in de huidtemperatuur gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de specifieke fase van hun menstruatiecyclu.

Verdere verbeteringen

 • Voor avontuurlijke sporters is de Vantage V3 uitgerust met offline kaarten, zodat je altijd en overal je weg kunt vinden. Functies zoals track-back, turn-by-turn begeleiding in combinatie met Komoot, en Hill Splitter™ stellen je in staat op elke plek te trainen waar je maar wil.
   
 • De dual frequency GPS meet afstanden nauwkeuriger en met minder interferentie van gebouwen en slecht weer.
   
 • Zelfs met het grotere en helderdere scherm heeft de Vantage V3 een batterijduur die dagen langer meegaat. De gebruiker kan in de energiebesparende modus tot 140 uur trainen op één sessie, en tot acht volledige dagen horlogemodus.
   
 • Het horloge beschikt over een helder 1,39-inch AMOLED-touchscreen, dat dichter bij de randen is uitgebreid, waardoor gebruikers een groter weergavegebied krijgen: het grootste scherm op een Polar-horloge tot nu toe. Met 462ppi ziet de inhoud er indrukwekkend scherp en levendig uit.
   
 • Met een 129% hogere CPU-snelheid vergeleken met Vantage V2 en 32 GB interne opslag.
   
 • Voor zwemmers gebruikt het horloge de barometer functie (waardoor de zwemafstand nog nauwkeuriger wordt).

Adviesprijs en beschikbaarheid

Wereldwijd verkrijgbaar op Polar.com en geselecteerde retailers voor € 599,90. Bestellingen op Polar.com worden op 25 oktober verzonden. Beschikbaarheid in de winkels start op 25 oktober. Een gecombineerde Polar Vantage V3 plus Polar H10 hartslagmeterset is ook te koop voor € 649,90.