Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse triatlete maakt indruk in Ironman Hawaii door volledige groep voorbij te knallen – video
Els Visser steekt de grote groep voorbij in het WK Ironman in Hawaii
Nieuws

Nederlandse triatlete maakt indruk in Ironman Hawaii door volledige groep voorbij te knallen – video

De Nederlandse triatlete Els Visser maakte zaterdag indruk tijdens het fietsonderdeel van het WK Ironman triatlon in Hawaii met een opvallende inhaalbeweging. De Europese kampioene long distance triatlon koos er voor om de grote achtervolgende groep met een 12-tal triatletes in één ruk voorbij te gaan. Het was een opvallende move omdat we het niet zo vaak in wedstrijd zien. De non-drafting regels zeggen namelijk dat als je begint met in te halen, je de volledige inhaalbeweging moet voltooien en dus de volledige groep voorbij moet gaan. Je mag niet halverwege terug in de groep schuiven. Maar Els Visser koos er voor om niet mee in de groep te fietsen en in één keer naar de kop te vlammen en dat leverde geweldige commentaren op. In de laatste 30 km had ze overigens nog pech toen haar linkerpedaal het begaf en ze letterlijk op één been naar T2 fietste. Check de “passing move” van Els in de video hieronder: