Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ABUS PowerDome, La Dolce Vita op je tweewieler!
Foto's Just Jean media
Gear

ABUS PowerDome, La Dolce Vita op je tweewieler!

Met de PowerDome bracht het Duitse Abus dit voorjaar een nieuw helm op markt. Een nieuw item dus binnen het intussen uitgebreide assortiment dat eveneens uitblink in zijn eigenheid: een uitstekende prijs-prestatieverhouding gegoten in een elegant jasje.

Met de PowerDome voegt Abus een nieuwe variant toe aan zijn budgetvriendelijke gamma. Maar minder betalen gaat niet hand in hand met het inboeten van kwaliteit of comfort en dat bewijst Abus met deze PowerDome. Aan alles werd gedacht bij de ontwikkeling voor deze helm die toch wel vooral geliefd is bij de offroad liefhebbers. Zo zagen we niemand minder dan Alejandro Valverde dit najaar nog schitteren op de gravelbike met de PowerDome op het hoofd!

Een allrounder op je hoofd

 De PowerDome combineert de succesvolle kenmerken van de drie topmodellen met de beproefde kenmerken van zijn voorganger. Met zijn uitstekende prijs-prestatieverhouding vormt de PowerDome zo de perfecte racefietshelm voor iedereen en voor alle ondergronden. Hij is zeer licht en individueel aanpasbaar aan de hoofdomtrek dankzij het Zoom Ace-verstelsysteem.

Wanneer we de helm opzetten herkennen we al meteen het comfort waarvoor Abus garant staat. Maar eerlijk is eerlijk, je voelt wel het verschil met de Airbreaker die we ook bezitten. Ietwat meer drukpunten en de iets ‘robuustere’ pasvorm zijn we wel gewaar maar dat mag geen verrassing heten wetende dat je voor deze PowerDome slecht de helft van de prijs betaald in vergelijking met de Airbreaker, het topmodel in dit segment. Maar lekker zit deze helm zonder meer.

Luchtcirculatie alom

10 luchtinlaten en 7 luchtuitlaten zorgen voor een optimale luchtcirculatie in elke rijsituatie – zelfs bij hoge temperaturen. Dat maakt dat deze PowerDome ook uitermate geschikt is voor wedstrijdsituaties waar iedere vorm van afkoeling welgekomen is.

De uitgekiende ventilatie wordt nog eens extra ondersteund door een strakke luchtkap op de helm: Die is gemodelleerd naar de PowerDome van high-performance auto’s en verleent de helm zijn naam als een functioneel designelement.

De PowerDome is er in zowel de ‘gewone’ als de MIPS uitvoering. Voor de aviesprijs van €119,95 haal je de helm in huis, voor de MIPS versie betaal je €159,95.