Claire Michel net naast podium World Cup triatlon Tongyeong, olympische kampioene wint
Gwen Jorgensen wint de World Cup triatlon van Tongyeong (foto: World Triathlon)

De Belgische triatlete Claire Michel is aan een sterk seizoenseinde bezig en pakte zaterdagochtend Belgische tijd een knappe vierde plaats in de World Cup triatlon van Tongyeong in Zuid-Korea. Claire, vorige week nog tweede in de World Cup triatlon in Chengdu, maakte na een sterk zwemnummer deel uit van een grote kopgroep met onder andere Gwen Jorgensen. De olympische kampioene van 2016 won de sprinttriatlon, Claire finishte op 17 seconden van het podium.

Het is jammer dat het seizoen er bijna op zit, want Claire Michel groeit naar haar beste vorm toe. Ze schreef bijna geschiedenis in Tongyeong tijdens het zwemonderdeel. Het gebeurt niet zo vaak dat Claire vooraan uit het water komt. Na 750 meter zwemmen lag de Belgian Hammer op de derde plaats op 3 seconden van de Japanse Yuko Takahashi. In de 20 km fietsen kregen we een kopgroep van 18 met Claire, haar trainingsmaatje Takahashi en Gwen Jorgensen die een groot deel van het kopwerk opknapten.

In de 5 km lopen ging Gwen Jorgensen, ondanks een slechte wissel, ongenaakbaar aan de leiding. Claire Michel vocht mee voor de medailles maar moest nog twee andere snelle triatletes voor zich dulden. Gwen Jorgensen won de World Cup triatlon in 58’16 met vier seconden voorsprong op Takahashi en zeven seconden op de Tsjechische Tereza Zimovjanova. Claire Michel werd in 58’40 vierde voor Ainsley Thorpe.

Bij de mannen verzilverde de Duitser Tim Hellwig zijn goede vorm. Na de winst in Chengdu vorige week was het opnieuw raak voor de nummer 2 van de Grand Final in Pontevedra. Hellwig haalde het in 50’25 voor de Portugees Ricardo Batista en de Brit Samuel Dickinson. Er deden naast Claire Michel geen andere Belgische triatleten mee in Zuid-Korea.