Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een halve triatlon doen in 3 landen? Dat kan in de sfeervolle 70.3 Ironman Luxemburg
Het loopparcours van de 70.3 Ironman Luxemburg in het sfeervolle Remich (foto: Ironman/Getty Images)
Extra

Een halve triatlon doen in 3 landen? Dat kan in de sfeervolle 70.3 Ironman Luxemburg

De 70.3 Ironman Knokke-Heist was dit jaar een absoluut succes en de wedstrijd kon uitpakken met een parcours dat kris-kras door twee landen ging. Maar in de 70.3 Ironman Luxemburg doen ze nog beter. Daar doe je tijdens je halve triatlon maar liefst drie landen aan: Frankrijk, Duitsland en uiteraard Luxemburg. Terwijl de dagen hier korter worden, de wintertijd dit weekend weer ingaat, het weer aanzienlijk verslechtert en de temperaturen dalen, is dit voor veel triatleten ook hét moment om de plannen voor het 2024 seizoen te maken. Een wedstrijd die meer dan het overwegen waard is: Ironman 70.3 Luxembourg Remich-Région Moselle.

Allereerst is Luxemburg natuurlijk relatief dichtbij Nederland en België en kun je er niet alleen eenvoudig per vliegtuig of trein komen, maar is de reis ook makkelijk in een halve dag per auto te doen. Ironman 70.3 Luxembourg Remich-Région Moselle staat gepland voor 30 juni 2024 en is daarmee een ideale wedstrijd om de eerste seizoenshelft van volgend jaar af te sluiten, alvorens een paar weken rust te nemen en dan weer los te gaan tijdens de tweede seizoenshelft.

Racen door de Moezelstreek én door drie landen

Als deelnemer race je door de prachtige Moezelstreek, genesteld in het hart van Europa. Natuurlijk vindt het zwemonderdeel plaats in de bekende Moezel – een rivier die door zowel Frankrijk, Luxemburg als Duitsland loopt. Zwemmen in de Moezel betekent een overzichtelijk zwemparcours en, minstens zo belangrijk, rustig zwemwater: niet alleen fijn voor de ervaren triatleet, maar misschien nog wel prettiger voor de beginnende atleet. De start is in Remich, dat in Luxemburg ligt, maar direct aan de Duitse grens is gevestigd. Sowieso uniek: tijdens Ironman 70.3 Luxembourg Remich-Région Moselle doe je zowel Frankrijk, Luxemburg als Duitsland aan.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zwemmen in de Moezel (Foto: aangeleverd / Getty Images for IRONMAN)

Heuvelachtig fietsparcours, dwars door de wijngaarden

Na het zwemmen wacht een fietsparcours – één enigszins heuvelachtige ronde van 90 kilometer – die door het hart van de regio voert, zelfs gedeeltes door Frankrijk gaat, en onder andere door de zo kenmerkende wijngaarden van de regio leidt. Ook uniek: op de fiets komen deelnemers langs het Schengen monument. Dit monument staat symbool voor het vrije verkeer van mensen en goederen in 25 Europese landen en staat voor miljoenen mensen symbool voor levenskwaliteit.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Fietsen door de wijngaarden (Foto: aangeleverd / Getty Images for IRONMAN)

Vlak loopparcours, op jacht naar persoonlijke records

Terwijl je op de fiets dus wel wat hoogtemeters afwerkt, is de run juist weer volledig vlak. Snelle tijden bij Ironman 70.3 Luxembourg Remich-Région Moselle lijken dus bijna een vanzelfsprekendheid: grote kans dat persoonlijke records zullen sneuvelen. Ook het loopparcours voert weer langs de Moezel en door de wijngaarden. Het allerleukste moment moet dan nog komen, want de finish van de wedstrijd vindt in het centrum van Remich plaats. Niet gek opkijken als het publiek hier rijendik staat, allemaal klaar om jou aan te moedigen. In Remich is er meer dan voldoende te doen en kun je na je wedstrijd terecht in heerlijke restaurants en tal van andere horeca-gelegenheden.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Vlak loopparcours biedt perspectief op snelle tijden (Foto: aangeleverd / Getty Images for IRONMAN)

Event voor de hele familie, inschrijving open

Ironman 70.3 Luxembourg Remich-Région Moselle is dan ook een event voor de hele familie. De festivalsfeer rondom het evenement, waar niet alleen de sport, maar ook eten, muziek en andere activiteiten een belangrijke rol spelen, draagt daar alleen maar aan bij. Daarnaast leent het parcours zich dus uitstekend voor zowel de meest ervaren triatleet als de beginner die voor het eerst een Ironman 70.3 wil doen.

Meer informatie of inschrijven via deze link.