Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel sluit seizoen af met 8ste plaats in World Cup triatlon Miyazaki, Seregni klopt Jorgensen
Claire Michel in de achtervolging in de World Cup triatlon van Miyazaki (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Claire Michel sluit seizoen af met 8ste plaats in World Cup triatlon Miyazaki, Seregni klopt Jorgensen

Claire Michel heeft zaterdagochtend Belgische tijd haar triatlonseizoen beëindigd met een nieuwe top-10 plaats in de World Cup triatlon van Miyazaki in Japan. Voor de Belgian Hammer was het nog een druk maar geslaagd seizoenseinde met sterke prestaties in de Grand Final in Pontevedra, Tangier, Chengdu en Tongyeong. In Japan kon ze deze keer niet aansluiten bij de kopgroep maar met een sterk loopnummer kon ze alsnog een 8ste plaats binnenhalen. Vooraan kregen we een nieuw duel tussen Gwen Jorgensen en Bianca Seregni, met de Italiaanse als winnares. Bij de mannen pakte Hugo Milner de overwinning.

Na een lang seizoen kwam Claire Michel in Miyazaki voor een laatste keer dit jaar in actie. In de 1.500 meter non-wetsuit zwemmen verloor ze iets meer dan een halve minuut waardoor ze net niet kon aansluiten bij een kopgroep van een 15-tal triatletes. In de 10 km lopen raapte ze dankzij een 5de looptijd nog een hoop triatletes op. Ze sluit haar seizoen af met een mooie 8ste plaats. Voor de overwinning kregen we een nieuw duel tussen de in supervorm verkerende Seregni en de olympische kampioene van 2016 Gwen Jorgensen. De Italiaanse haalde het in 1u59’43 met 18 seconden voorsprong op Jorgensen. De Luxemburgse Jeanne Lehair werd derde.

Bij de mannen stonden er opnieuw geen Belgische triatleten aan de start. De Nieuw-Zeelander Dylan McCullough leek op weg naar de overwinning maar in een snel loopnummer van 29’33 kwam de Brit Hugo Milner er nog op en over. Milner won in 1u47’46 met 4 seconden voorsprong op McCullough. Topfavoriet Lasse Priester werd derde op 13 seconden.

Uitslag World Cup triatlon Miyazaki 2023