Sterke Belgische prestaties in 70.3 Ironman Tangier triatlon
Antoine Waltzing in de 70.3 Ironman Tangier (foto: Instagram Antoine Waltzing RR)

We kregen dit weekend een aantal sterke Belgische prestaties in de 70.3 Ironman Tangier, een halve triatlon voor age group triatleten, met op kop de Waalse triatleet Antoine Waltzing die een knappe derde plaats overall binnenhaalde. Bij het begin van een alweer erg druilerige herfstvakantie trokken heel wat Belgische triatleten naar Marokko. De weersomstandigheden waren er prima, met mooie prestaties tot gevolg.

De overwinning in Tangier ging naar de Fransman Maxence Mey, die de 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen aflegde in 4u06’13. Hij was 1’35 sneller dan zijn landgenoot Thibault Colard. Batifer St-Hubert triatleet Antoine Waltzing werd knap derde op 2’48. Ook Erik Vanhove leek op weg naar een topresultaat maar de TrisportMnK triatleet reed lek en verloor bijna een kwartier met het leggen van een nieuwe band. Uiteindelijk werd hij 44ste en 5de in de M35 categorie.

Antoine Waltzing pakte zilver in de M18 leeftijdscategorie, dezelfde age group als winnaar Mey. Het brons bij de M18 ging ook naar een Belg. Benjamin Kirsch werd derde en Arno Joye pakte de 7de plaats. Bij de M40 was er ook brons voor Steven Bouwens. Andy De Roover werd zevende bij de M45. En in de M50 leeftijdsklasse pakte ook Tom De Malsche een medaille. Hij sneuvelde op 14 seconden van het zilver maar pakte een mooie bronzen plak in 4u51’41. Kristof Lavaert werd 8ste in dezelfde categorie.

Bij e vrouwen won de Turkse Ece Calp in 4u50’38. De vroegere Turkse international, die in 2019 nog op het podium stond bij de Turkse kampioenschappen sprinttriatlon, won overtuigend in 4u50’38 met een voorsprong van maar liefst 20’53 op de Ierse Rose Lunch. Ines Bollé werd beste Belgische met een knappe zesde plaats in 5u24’34. Daarmee werd ze tweede in de F25 categorie.