Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste kampioenschappen triatlon 2024 toegekend, Viersel bijt spits af met BK ploegentriatlon
Dolle vreugde bij de triatletes van 3MD Veldeman Wcup Dendermonde na de Belgische titel ploegentriatlon in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Eerste kampioenschappen triatlon 2024 toegekend, Viersel bijt spits af met BK ploegentriatlon

Dit weekend zijn de eerste Belgische kampioenschappen voor het triatlonseizoen 2024 toegekend, met voorlopig als opvallende vaststelling dat er blijkbaar net zoals in 2023 nog geen beslissing is over een BK halve triatlon. Net zoals vorig jaar mag Viersel de spits afbijten. Het Kempisch Triatlon Team mag opnieuw het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon organiseren op zaterdag 4 mei. Het BK kwarttriatlon zit dan weer helemaal aan het einde van het triatlonseizoen in Hofstade.

De eerste Belgische titels worden dus uitgereikt in het eerste weekend van mei. KTT organiseerde al een aantal keer met succes het BK ploegentriatlon. In 2024 vindt het BK ploegentriatlon op zaterdag 4 mei plaats. Een dag later, op zondag 5 mei, wordt in Viersel het BK aquabike gehouden. Het BK sprinttriatlon wordt ook in mei gehouden. Ondanks andere sterke kandidaturen, zoals de city triatlon van Deinze, krijgt Libramont voor het derde jaar op rij een Belgisch kampioenschap toegekend. Het BK sprinttriatlon wordt op 19 mei gehouden.

Voorlopig nog geen BK halve triatlon

Voor het BK kwarttriatlon moeten we tot op het einde van het seizoen wachten. Nadat SP&O Mechelen vorig jaar al het BK jeugdtriatlon mocht organiseren in Hofstade, houden ze nu het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in Hofstade op 14 september 2024. Op 1 september is er ook nog het BK swimrun in Robertville. Opvallend: voor het tweede jaar op rij is er opnieuw geen BK toegekend op de halve triatlon. Nochtans zijn er heel wat halve triatlons in ons land en is de lange afstand een stuk populairder dan het kortere werk. Ook van een BK duatlon lijkt nog niet meteen sprake.Maar volgens Triatlon Vlaanderen zijn er nog een aantal organisaties in de running om een BK te organiseren. Wordt dus zeker vervolgd.