Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Welke triatleet durft De Hel(ling) van Leuven aan bij de indoor fietscompetitie op 4 november?
Extra

Welke triatleet durft De Hel(ling) van Leuven aan bij de indoor fietscompetitie op 4 november?

Op zaterdag 4 november organiseert Waypoint Leuven in samenwerking met Tacx en Garmin voor het eerst De Hel(ling) van Leuven, een indoor-competitie bij Wolf Performance aan de Vaartkom in Leuven. De bedoeling is om zo snel mogelijk op een Tacx smarttrainer de befaamde Smeysberg te overwinnen. Naast de indoor fietscompetitie zijn er ook workshops en je kan om 17 u. mee supporteren wanneer een aantal bekende sporters de strijd met elkaar aangaan op de Tacx. Gezond drinken en eten wordt voorzien door de buren van Madmum.

De Tacx indoor fietscompetitie start bij Wolf Performance aan de Vaartkom in Leuven vanaf 13 u. (tot 14u15). Er is ook een tweede sessie van 15u. tot 16u15. Tussendoor is er van 14u tot 14u45 een workshop ‘fietsen op rollen’ en tussen 16u en 16u45 kom je meer te weten hoe je je eigen trainingsschema op kan stellen in een tweede workshop. Om 17 u. wordt er dan afgesloten met de BV-competitie. De hele middag wordt geanimeerd door 3athlon.be met olympisch triatleet Peter Croes die voor de sfeer zal zorgen.

Wie wordt de snelste triatleet?

Deelname is volledig gratis, maar je moet voor de fietscompetitie wel even reserveren. Dat doe je door het inschrijfformulier in te vullen op de website van Waypoint Leuven. Wij zijn alvast benieuwd wie er voor de virtuele KOM gaat op de Smeysberg en wie als snelste het maximale stijgingspercentage van 17% aankan. Zorg dus dat je snel inschrijft, want we zullen ook extra aandacht besteden aan de snelste triatleten in onze sfeerreportage nadien. Alles wordt overigens voorzien door Tacx en Garmin zodat je je eigen fiets niet hoeft mee te brengen. Er wordt op de vaste pedalen gefietst, dus je hoeft ook geen fietsschoenen mee te brengen.