Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie op drie voor dominante wereldkampioen in Hel van Beringen cross-duatlon, Emma Van Der Stockt wint overtuigend
Sebastien Carabin wint de Hel van Beringen (foto: 3athlon.be)
Multisports

Drie op drie voor dominante wereldkampioen in Hel van Beringen cross-duatlon, Emma Van Der Stockt wint overtuigend

Wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin heeft op dominante wijze de Hel van Beringen gewonnen, één van de weinige long distance cross duatlons in ons land. Het was de derde overwinning op rij voor de sterke Waalse triatleet aan de Be Mine mijnterril. Hij zette de andere topfavoriet Tim Van Hemel op meer dan 13 minuten en liet na zijn overwinning nog even weten dat zijn echte hooddoel later dit seizoen volgt: op 17 december in de Hel van Kasterlee. Bij de vrouwen pakte de jonge belofte Emma Van Der Stockt een mooie zege, naar eigen zeggen geïnsipreerd door Lucy Charles-Barclay, de wereldkampioene Ironman.

Sebastien Carabin kent de mijnterril van Be Mine in Beringen ondertussen als zijn broekzak. In 2021 en 2022 was hij al twee keer de sterkste. Carabin zette in de eerste run van 6 km al de aanval in en pakte een mooie voorsprong op Tim Van Hemel. Tijdens de 52 km fietsen met in totaal 700 hoogtemeters en de technisch uitdagende afdalingen op het Bike Park van Beringen gingen de hemelsluizen helemaal open. In die omstandigheden liep Carabin steeds verder uit op Tim Van Hemel, die in de slotfase het gezelschap kreeg van Bart Van Looveren.

In de laatste 14 km lopen veranderde er niets meer aan de situatie. Sebastien Carabin vergrootte zijn voorsprong tot 13 minuten in de vier rondjes op en over de mijnterril. Carabin pakte zijn derde overwinning op rij in Beringen in 3u55’31. Hij was de enige atleet die onder de vier uur bleef. Tim Van Hemel werd op 13’52 tweede. Bart Van Looveren hield Sam Deferm en Dries Vissers achter zich en werd knap derde en eerste master. Deferm finishte vierde voor Vissers.

Emma Van Der Stockt wint overtuigend

Een blije Emma Van der Stockt aan de finish van de Hel van Beringen (foto: 3athlon.be)
Een blije Emma Van Der Stockt aan de finish van de Hel van Beringen (foto: 3athlon.be)

Er stonden slechts drie vrouwen aan de start en na de eerste run was al duidelijk dat we een duel zouden krijgen tussen ploeggenotes Karen Annendijck en Emma Van Der Stockt. De Nederlandse Majke Jansen had toen al een ruime achterstand en verdween in de slotrun uit de wedstrijd. In het mountainbiken was de technisch vaardige Emma Van Der Stockt duidelijk de sterkste. Ze ging op en over Annendijck en stond de leidersplaats niet meer af. Na de pech in de Houffaraid een paar weken geleden besloot ze haar seizoen met nog 1 wedstrijd te verlengen en die beslissing leverde haar een mooie zege op. De Lucy Charles van Geraardsbergen won de Hel van Beringen in 5u30’54. Karen Annendijck werd tweede op 12’45.

Bij de duo’s pakten Maarten Roggeman en Tibo Garroy de overwinning bij de mannen. In de mixed categorie ging de zege naar Matthias Van Roy en Kjenta Groeninckx. En bij de vrouwenduo’s gingen mountainbike-toppers Githa Michiels en Britt Segers met de overwinning aan de haal.

Uitslag Hel van Beringen 2023