Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rudy Von Berg en Skye Moench pakken uit met supersnelle tijden in Ironman Florida
Rudy Von Berg op het hoogste schavotje van het podium van de Ironman Florida (foto: Ironman RR)
Nieuws

Rudy Von Berg en Skye Moench pakken uit met supersnelle tijden in Ironman Florida

De Amerikaanse triatleten Rudy Von Berg en Skye Moench hebben zaterdag de Ironman Florida gewonnen en allebei deden ze dat in recordtijden. Rudy Von Berg antwoordde met de benen op de hetze van de laatste weken met Sam Laidlow. De Belgische Amerikaan pakte uit met een volledige triatlon in 7u34’41, een nieuw Amerikaans record en de vijfde snelste tijd ooit op een volledige triatlon (als we de Ironman Cozumel van Blummenfelt door de sterke stroming niet meetellen). Ook Skye Moench zette een nieuw Amerikaans record neer. Zij finishte in een indrukwekkende 8u22’29, de zesde snelste tijd ooit op een volledige triatlon.

Skye Moench haalde het in Panama City van de Britse India Lee, die tot halfweg de marathon aan de leiding ging. Op dat moment greep Skye Moench de macht en ze zou nog 8 minuten uitlopen. In een geweldige tijd van 8u22’29 pakte Moench een verdiende overwinning én een rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Nice in 2024. India Lee werd tweede op 8’31 en Jocelyn McCauley werd derde op 11’27. Ook Lee en McCauley pakten meteen een slot voor Nice 2024.

Bij de mannen was Rudy Von Berg duidelijk de sterkste. De afgelopen weken waren stormachtig door de hetze tussen zijn papa Rodolphe Von Berg die wereldkampioen Sam Laidlow verdacht van doping. Rudy antwoordde in Panama City met de benen en won de Ironman Florida in een fantastische 7u34’41 met 7’21 voorsprong op de verrassende Pool Kacper Stepniak, die zijn eerste Ironman-podium pakte in 7u42’03. De Amerikaan Matthew Marquardt werd derde in 7u44’27. Maar liefst 11 triatleten doken onder de 8 uur in Florida. Von Berg, Stepniak en Marquardt haalden ook meteen hun slot voor het WK Ironman in Kona binnen.

Uitslagen Ironman Florida 2023