Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende wielrenner klopt favorieten in cross-duatlon Reusel
Arno Brouwers wint cross duatlon in Reusel (foto: Osteofit Tessenderlo RR)
Multisports

Verrassende wielrenner klopt favorieten in cross-duatlon Reusel

De jonge Balense wielrenner Arno Brouwers heeft verrassend de cross-duatlon van Reusel gewonnen, de typische voorbereidingswedstrijd op de Hel van Kasterlee. Hij klopte onder andere long distance triatleet Timothy Van Houtem die duidelijk ambitie blijkt te hebben voor de Hel van Kasterlee, waar hij dit jaar zijn debuut maakt. Ook Yves Coolen bewees opnieuw een van de nieuwe generatie favorieten te zijn voor de Hel. Bij de vrouwen ging de winst naar Annelies Van der Zwart.

België boven in Reusel, zoals meestal het geval is in deze long distance cross duatlon van 14 km lopen, 60 km mountainbiken en 7 km lopen. Timothy Van Houtem opende de debatten in de eerste run. Met 55’54 over de eerste 14 km pakte hij al een mooie voorsprong op Arno Brouwers die op 1’33 verrassend als tweede de wisselzone binnenliep. Yves Coolen volgde nog anderhalve minuut later.

In het mountainbiken moest Van Houtem op het lastige parcours zijn meerdere erkennen in Brouwers. De wielrenner van Balen BC had na 60 km ploeteren twee minuten voorsprong op Yves Coolen. Ook Ward Van Laer schoof naar voor op. Van Houtem volgde op ruim zeven minuten. In de laatste 7 km lopen veranderde er niks meer aan de situatie. Arno Brouwers pakte in zijn allereerste duatlon ooit meteen een knappe zege in 3u49’12. Yves Coolen werd tweede op 2’50. Timothy Van Houtem volgde als derde op 5’49. Ward Van Laer, nog één van die opkomende jonge talenten voor de Hel van Kasterlee, werd vierde voor Jens Van Bylen en Pieter Ooms. Rob Verrydt maakte een mooie comeback met een knappe zevende plaats.

Bij de vrouwen kregen we wel een Nederlandse overwinning. Annelies Van der Zwart moest in de eerste run nog de Desselse Katrien Bruyninckx voor zich dulden, maar in het mountainbiken reed ze bijna een kwartier weg van Bruyninckx. Annelies Van der Zwart won afgetekend in 5u03’55. Bruyninckx pakte de tweede plaats op 14’31 en Elke Poorters werd derde.

Simon Pauwels pakte de overwinning op de korte afstand. Valerie Bakelants won bij de vrouwen.

Uitslag cross-duatlon Reusel 2023