Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet knap vierde in Australische klassieker, Hayden Wilde en Ashleigh Gentle winnen Noosa triatlon
Ashleigh Gentle wint haar 10de Noosa Triathlon (foto: Noosa Triathlon)
Nieuws

Hanne De Vet knap vierde in Australische klassieker, Hayden Wilde en Ashleigh Gentle winnen Noosa triatlon

De Nieuw-Zeelandse triatleet Hayden Wilde en de Australische triatlete Ashleigh Gentle hebben de Noosa triatlon gewonnen, één van de grootste triatlon-klassiekers in Australië. De Belgische Hanne De Vet, partner van Hayden Wilde, pakte een knappe vierde plaats in de sterkbezette kwarttriatlon. De Noosa triatlon is overigens een non-drafting triatlon waardoor de Australische klassieker populair is bij triatleten van zowel de korte als de lange afstand.

Voor Ashleigh Gentle, de nummer 2 van de PTO World Ranking, was het al haar tiende overwinning in Noosa, een absoluut record. Gentle, die vroeger al een topper was op de korte afstand maar de laatste tijd vooral voor de 100 km triatlons van de PTO kiest, haalde het vlot van Sophie Malowiecki. Gentle pakte de overwinning in 1u55’13 met 1’36 voorsprong op Malowiecki. Richelle Hill werd derde in 1u57’14. Onze landgenote Hanne De Vet liep naar een mooie vierde plaats op 3’42 van Gentle en klopte daarmee andere toppers als Lotte Wilms, Fenella Langridge en Amelia Watkinson.

Bij de mannen kregen we een spannend duel tussen WTCS-sterren Matt Hauser en Hayden Wilde. De Nieuw-Zeelander maakte zijn debuut in Queensland en maakte indruk op de fiets. Hij knalde een achterstand van een minuut dicht in de 40 km fietsen. In het lopen bleef het lang spannend tussen de Kiwi en thuisatleet Hauser. Uiteindelijk bleek Hayden Wilde de snelste. ‘The Falcon’ won in 1u41’56 met 13 seconden voorsprong op Matt Hauser. De Zuid-Afrikaan Henri Schoeman vervolledigde het podium op 2’24 van Wilde.

Uitslag Noosa Triathlon 2023