Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno uitgeroepen tot ‘Legend of Sport’ tijdens gerenommeerd Duits sportgala
Jan Frodeno poseert trots met zijn Legend of Sport trofee (foto: Instagram Jan Frodeno RR)
Nieuws

Jan Frodeno uitgeroepen tot ‘Legend of Sport’ tijdens gerenommeerd Duits sportgala

De Duitse triatlontopper Jan Frodeno is dit weekend tijdens het gerenommeerde Deutscher Sportpresse Ball uitgeroepen tot ‘Legend of Sport’. Jan Frodeno beëindigde in september zijn loopbaan als profatleet na zijn finish bij het WK Ironman in Nice. De Duitse triatleet wordt door velen als Greatest of all Time (GOAT) gezien, maar sinds dit weekend is hij nog een eretitel rijker. Het lijkt ons bovendien niet meer dan verdiend dat Frodeno uitgeroepen is tot ‘Legend of Sport’, want dat is hij binnen en buiten de triatlonwereld.

Het Deutscher Sportpresse Ball is een gala-avond waar grootheden uit de sportwereld, maar ook bekende politici, zakenmensen en media-persoonlijkheden bij elkaar komen. Frodeno vormde daar dus even het middelpunt van alle aandacht. “Het was een eer om erkend te worden voor een leven dat volledig was toegewijd aan triatlon,” vertelde Jan, al denkt hij met weemoed terug aan zijn eerste World Cup triatlon in Mexico in 2003. “Het voelt alsof ik gisteren nog dat jonge talent was.”