Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ibiza wordt opnieuw PTO European Open én Europees kampioenschap triatlon
Triatlonkoppel Clement Mignon en Marjolaine Pierre vieren de wereldtitels op het WK LD triatlon in Ibiza (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Ibiza wordt opnieuw PTO European Open én Europees kampioenschap triatlon

De PTO, de Professional Triathletes Organisation, en World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, hebben dinsdag aangekondigd dat Ibiza in 2024 opnieuw de organisatie krijgt van de PTO European Open, één van de triatlons van de nieuwe PTO World Championship Tour. De middle distance triatlon over 100 km, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen wordt meteen ook het officiele Europese kampioenschap, zowel voor pro-triatleten als voor age groupers.

De PTO European Open werd dit jaar al in Ibiza gehouden, maar er was de dag nadien ook nog het WK long distance triatlon, een ongelukkige situatie met toptriatleten die op verschillende dagen moesten aantreden voor afwijkende afstanden. In 2024 wordt de PTO European Open in Ibiza meteen ook het EK over de middle distance. De wedstrijden vinden op 28 en 29 september plaats, een week na het WK Ironman voor de vrouwen in Nice.

“We zijn heel duidelijk geweest in onze strategie voor de PTO Tour”, legt PTO CEO Sam Renouf uit. “Het gaat erom dat ’s werelds beste triatleten het tegen elkaar opnemen over onze nieuwe afstand van 100 km (2 km zwemmen/80 km fietsen/18 km lopen) op iconische locaties over de hele wereld en dan worden uitgezonden naar een wereldwijd publiek. Vervolgens bouwen we daar andere amateurwedstrijden omheen, van gelijkwaardige 100 km-races met regionale titels voor amateurs, tot kortere evenementen die een festivalachtige sfeer creëren van zwemmen, fietsen en lopen. Het inaugurele evenement van vorig jaar was een groot succes, dus we zijn verheugd om terug te keren en opnieuw samen te werken met de Spaanse Triathlon Federatie en Ibiza,” aldus Sam Renouf.