Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europe Triathlon fluit PTO terug: Ibiza niet het officiële EK in 2024
Anne Haug wint de PTO European Open in Ibiza (foto: FETRI RR)
Nieuws

Europe Triathlon fluit PTO terug: Ibiza niet het officiële EK in 2024

Dinsdag kondigde de PTO, de Professional Triathletes Organisation, vol trots aan dat de PTO European Open in Ibiza doorgaat in september 2024 en dat de 100 km triatlon meteen ook het Europees kampioenschap zou worden, maar dat blijkt niet het geval te zijn, alleszins niet volgens Europe Triathlon. Terwijl PTO een dag later vrolijk de PTO Asian Open voor 2024 in Singapore aankondigde, reageerde Europe Triathlon naar ons. “De PTO triatlon in Ibiza wordt niet het officiële Europese kampioenschap. Wij kondigen pas volgende week ons officiële EK aan,” aldus Kathleen Smet van Europe Triathlon.

Er kwam dinsdag meteen kritiek op de PTO omdat er eerder beloofd was dat er tegen eind oktober meerdere manches zouden bekendgemaakt worden van de in 2024 nieuwe PTO World Championship Long Distance Tour. We zijn ondertussen november en buiten Ibiza en Singapore is er nog geen verdere officiële wedstrijd aangekondigd. Dat maakt het moeilijk voor de pro’s om hun wedstrijdplannen te maken voor 2024. Bovendien kwam er dinsdag ook heel wat kritiek op de datum van de PTO European Open, slechts een week na het WK Ironman in Nice voor de pro-vrouwen.

En nu blijkt dus ook dat Ibiza niet het officiële EK is. We hebben de vraag gesteld aan PTO of ze voor een eigen Europees kampioenschap gaan, zonder de steun van Europe Triathlon. Al lijkt ons dat niet echt realistisch aangezien Ibiza deel uitmaakt van het WK long distance van World Triathlon. Voorlopig hebben we nog geen antwoord van de PTO gekregen. De PTO heeft wel het bericht van het EK in Ibiza offline gehaald. Wordt ongetwijfeld vervolgd.