Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Erwin Vanderplancke laat pijnlijke periode achter zich met knappe top-10 in Africa Cup triatlon
Erwin Vanderplancke links net achter Mola en Dely in het WK duatlon in Ibiza (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Nieuws

Erwin Vanderplancke laat pijnlijke periode achter zich met knappe top-10 in Africa Cup triatlon

Hij won onlangs al een mooie triatlon in Portugal maar met een knappe zesde plaats in de Africa Cup triatlon van Tunis bewees Erwin Vanderplancke stilaan weer helemaal terug te zijn na een bijzonder pijnlijke periode. De Waalse triatleet van Topsport Defensie werd begin mei, een dag na het wereldkampioenschap duatlon, op training in Portugal aangereden door een auto. Erwin raakte daarbij zwaargewond. De onderkant van zijn gezicht werd als het ware verbrijzeld en wat volgde, was een lange en vooral pijnlijke revalidatie. Maar Vanderplancke knokte zich terug naar competitieniveau en zag al het harde werk dit weekend beloond met een top-10 plaats op internationaal niveau.

De Africa Cup mag dan niet het grootste circuit zijn binnen World Triathlon, de wedstrijd in Tunesië was zo aan het einde van het seizoen wel een stuk sterker bezet dan de doorgaanse Africa Cup race. In de sprinttriatlon van Les Berges du Lac in Tunis miste Vanderplancke de aansluiting met de kopgroep van vijf. In de 5 km lopen was hij wel absoluut de snelste en kwam hij nog dicht in de buurt van de koplopers om finaal op de zesde plaats te finishen met de snelste looptijd van de dag. De winst ging naar het Britse talent Ben Dijkstra die in 58’53 over de streep kwam. De Nederlander Ian Pennekamp, die in ons land voor KTT uitkomt, liet ook al een blessureperiode achter zich met een mooie tweede plaats op 17 seconden van Dijkstra. De Duitser Eric Diener werd derde.

Erwin Vanderplancke was de beste Belg met een zesde plaats op 1’01 van Dijkstra, maar er waren nog twee Belgische triatleten actief in Tunesië. Adrien Deharre werd negende in 1u01’03 en Neal Van Vaerenbergh werd 12de in 1u01’45. Bij de vrouwen ging de winst naar de Poolse Roxane Slupek. Er stonden geen Belgische triatletes aan de start.

Uitslag Africa Cup triatlon Tunis 2023