Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
800-meter loper en triatlete pakken Belgische titels Beermile in Leuven
Neel Corstjens wint het BK Beermile in Leuven (foto: Just Jean)
Multisports

800-meter loper en triatlete pakken Belgische titels Beermile in Leuven

De 800-meter loper Neel Corstjens en triatlete Karlien Claus zijn de nieuwe Belgische kampioenen Beermile. Op een uitgeregende piste aan het Sportkot in Leuven won Neel Corstjens een spannend duel tegen Jonas De Wachter, de partner van de nieuwe Queen of the Beermile. Karlien Claus ging van start tot finish aan de leiding en haalde het van 3athlon.be gaste Lindsay Linassi. Ondanks het felle regenweer werd het BK Beermile opnieuw een leuk eindeseizoensfeest met ruim 120 lopers en veel publiek.

Na het WK nu ook het BK voor Corstjens

Op een natte piste werden vrijdagavond snelle tijden neergezet. Pep Delvaux had in de voorlaatste reeks bij de mannen de lat al hoog gelegd. Het was duidelijk dat er vooraf goed getraind was, zowel op het lopen als in het drinken. Delvaux won de Leuvense Stijn Goris-reeks in 5’44. In de finale reeks, met onder andere Alec Segaert en Florian Vermeersch, kregen we een duel tussen triatleet Jonas De Wachter en Neel Corstjens. Die liep eerder dit jaar al top-20 op het WK Beermile in Chicago.

De twee bleven lang bij elkaar in de buurt maar in de slotronde was Corstjens de snelste. Neel werd King of the Beermile in 5’25, een scherpe tijd op een natte piste. Jonas De Wachter pakte het zilver in 5’32. Het brons ging naar Pep Delvaux voor de verrassende Tomas Pot en Alec Segaert, die overall vijfde werd. Er werden overigens redelijk wat strafrondjes gelopen. Wie zijn bier niet kon binnenhouden, moest namelijk een vijfde keer 400 meter lopen. Onder andere Maarten Appermans, wederom Jan Petralia en organisator Tom Van Cappellen waren bij de slachtoffers. Ook Arno Van Impe, beter bekend als Arno The Kid, genoot van zijn eigen Tout Bien bier en deed het prima in de Beermile. En nog een disclaimer bij de uitslag: het was een Tiesj Benoot-lookalike die meedeed en dus niet de wielrenner zelf 🙂

Karlien Claus van start tot finish

Bij de vrouwen was triatlete Karlien Claus de grote favoriete en ze ging van start tot finish aan de leiding, maar Lindsay Linassi, die het 3athlon.be startticket veroverde, kwam elke ronde weer aansluiten bij het drinken. In de slotronde stond er geen maat op Karlien Claus. De SP&O Mechelen triatlete werd Queen of the Beermile in 8’04. Lindsay Linassi pakte het zilver op 17 seconden. Laura Ryckaert veroverde het brons in 10’20. De vrouwen konden overigens kiezen voor cava, maar gingen uiteindelijk unaniem voor de echte Beermile met de Tout Bien pils.

Karlien Clause op weg naar winst in het BK Beermile in Leuven (foto: Just Jean)
Karlien Clause op weg naar winst in het BK Beermile in Leuven (foto: Just Jean)

Uitslag BK Beermile vrouwen 2023

Uitslag BK Beermile mannen 2023