Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hayden Wilde domineert bij debuut in 70.3 Ironman Melbourne, Hanne De Vet net naast podium
Hayden Wilde wint de 70.3 Ironman Melbourne (foto: Ironman RR)
Nieuws

Hayden Wilde domineert bij debuut in 70.3 Ironman Melbourne, Hanne De Vet net naast podium

De Nieuw-Zeelandse triatleet Hayden Wilde heeft op indrukwekkende wijze zijn eerste 70.3 Ironman gewonnen zaterdagavond Belgische tijd. Ook Hanne De Vet maakte haar debuut op de halve triatlon, zij werd knap vierde. In Melbourne werd het zwemnummer met meer dan de helft ingekort maar niettemin ging Wilde meteen aan de leiding. Die koppositie zou hij niet meer afstaan.

Nieuw talent op halve triatlon

Hoewel het de eerste keer was voor Hayden Wilde, werd de Kiwi toch al meteen bij de favorieten gerekend. Die rol maakte hij meteen waar. Na 11 minuten zwemmen in een sterk verkort zwemonderdeel had hij een tiental seconden voorsprong op een grote groep achtervolgers. In de 90 km fietsen powerde hij van iedereen weg en met een geruststellende voorsprong begon hij aan zijn halve marathon. Met een looptijd van 1u08 pakte hij een schitterende eerste overwinning op de 70.3 Ironman Melbourne in 3u19’29. De AustraliĆ«r Nick Thompson werd op net geen acht minuten tweede voor zijn landgenoot Steven McKenna.

Hanne De Vet ging goed tot km 12

Het leek in Melbourne uit te draaien op een podiumfeestje voor triatlonkoppel Wilde-De Vet. Hanne De Vet deed ook haar eerste 70.3 Ironman en streed in Melbourne de hele tijd mee voorin voor de medailles in een kopgroep van 4, met Aleisha Wesley, Lotte Wilms en Natalie Van Coevorde. Specialiste Amelia Watkinson volgde op 40 seconden na 90 km fietsen, maar de Australische nam het voortouw in de halve marathon. Amelia Watkinson won de 70.3 Ironman Melbourne in 3u53’30 met 39 seconden voorsprong op debutante Natalie Van Coevorden. Lotte Wilms werd derde op 1’44. Hanne De Vet kreeg na 12 km lopen nog een tik van de hamer maar zette door naar een mooie vierde plaats in 3u58’35 op 5’04, een mooi debuut voor de triatlete van Athletes For Hope.

uitslag 70.3 Ironman Melbourne 2023