Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK triatlon in 2024 in Coimbra, Portugal en in Vichy, Frankrijk, niet in PTO European Open in Ibiza
Christophe De Keyser werd in 2021 nog 3de in de European Cup triatlon in Coimbra (foto: Europe Triathlon)
Nieuws

EK triatlon in 2024 in Coimbra, Portugal en in Vichy, Frankrijk, niet in PTO European Open in Ibiza

Europe Triathlon, de Europese triatlonfederatie, heeft vrijdag zijn twee Europese kampioenschappen voor 2024 aangekondigd en zoals ze eerder al lieten weten, maakt Ibiza geen deel uit van de EK’s, hoewel de PTO onlangs de PTO European Open in Ibiza als EK had bestempeld. Het EK multisport, met daarbij ook de middle distance triatlon, wordt in 2024 in Portugal gehouden. Het EK olympische triatlon gaat naar het Franse Vichy, vroeger vooral bekend door het Ironman weekend.

Er komt dus definitief geen EK triatlon in de PTO European Open in Ibiza, al blijft die wedstrijd wel onderdeel van de World Championship Long Distance Triathlon Series die PTO samen met World Triathlon organiseert. Van 14 tot 23 juni wordt het Europees kampioenschap multisport in Coimbra, in Portugal gehouden. Naast het EK middle distance triatlon worden er ook EK’s aquabike, aquatlon, cross duatlon en cross triatlon gehouden. Het EK olympische triatlon wordt in 2024 gehouden in Vichy, in Frankrijk. Dat EK vindt plaats op 21 en 22 september 2024. Afgelopen jaar waren er nog twee aparte organisaties voor het EK kwarttriatlon en het EK sprinttriatlon. In 2024 worden beide afstanden voor de age groupers georganiseerd in Vichy. Het EK volledige triatlon werd eerder al toegewezen aan Almere.