Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Cozumel door pijlstaartroggen ingekort, bike & run levert verrassende resultaten op
Leon Chevalier wint Ironman Cozumel (foto: Ironman RR)
Nieuws

Ironman Cozumel door pijlstaartroggen ingekort, bike & run levert verrassende resultaten op

Geen supersnelle zwemtijden dit weekend in de Ironman Cozumel, zelfs helemaal geen zwemmen, want door te veel pijlstaartroggen binnen het zwemparcours werd last minute het zwemonderdeel geannuleerd in de Mexicaanse Ironman, waar overigens gezwommen wordt bij Stingray Beach. De wedstrijd werd omgevormd tot een bike & run met 180 km fietsen en 42 km lopen. Alle ogen waren dan ook gericht op hardrijder Cam Wurf, maar het was de Franse triatleet Leon Chevalier die de overwinning pakte. Voor Pamphiel Pareyn werd het een mindere ervaring om zonder zwemmen meteen op de fiets te starten.

De wedstrijd was vanaf afstand bijzonder moeilijk om te volgen. De triatleten vertrokken met een rolling start in het fietsen op basis van hun bib-nummer, maar de timing had de onderlinge verschillen bij de start niet mee ingecalculeerd. Zo duurde het dan ook lang voor echt duidelijk was wie in welke posities lag. Waar iedereen uitkeek naar Cam Wurf en de afscheidsrace van Sebastian Kienle was het Leon Chevalier die de beste was over de 180 km fietsen en 42 km lopen.

De Fransman won in 6u42’31 en was maar liefst 9 minuten sneller dan de Amerikaan Chris Leiferman en de Pool Robert Wilkowiecki die in een ultieme spurt Sebastian Kienle van een allerlaatste podium in zijn rijkgevulde carriere hield. Kienle werd vierde op 12’10 van Chevalier. Pamphiel Pareyn liep naar de 13de plaats in 7u11’20 op 28’49 van Chevalier. Bij de vrouwen pakte de Spaanse Frades Gurutze verrassend de overwinning in 7u36’10 met 6’53 voorsprong op de Duitse Svenja Thoes. De Nederlandse Marlene De Boer werd derde.