Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel weer helemaal terug met dominante winst in 70.3 Ironman Fortaleza in Brazilië
Marten Van Riel op de tijdritfiets bij de 70.3 Ironman Fortaleza (foto: Marten Van Riel RR)
Nieuws

Marten Van Riel weer helemaal terug met dominante winst in 70.3 Ironman Fortaleza in Brazilië

De Belgische triatleet Marten Van Riel heeft in zijn comebackseizoen meteen zijn eerste long distance triatlon van het jaar gewonnen. Marten domineerde de 70.3 Ironman Brasil in Fortaleza én kwalificeerde zich meteen voor het WK 70.3 Ironman in Taupo in 2024. Van Riel keerde dit jaar terug in competitie na een lange revalidatie door een aanslepende blessure na zijn valpartij in de WTCS triatlon van Leeds in juni 2022. Hij haalde al een paar mooie resultaten in de WTCS op de kortere afstand, maar wou zich aan het einde van het seizoen nog even wagen aan een halve triatlon.

Marten ging in een heet Fortaleza meteen van start tot finish aan de leiding. Na 1,9 km zwemmen had hij al een mooie voorsprong en die bouwde hij verder uit tot meerdere minuten na 90 km fietsen. In de halve marathon werd hij niet meer bedreigd. Marten won op indrukwekkende wijze de 70.3 Ironman Brasil in 3u43’58 met 3’19 voorsprong op de Spaanse triatleet Antonio Benito. De Braziliaan Andre Lopes werd derde op 6’33. Met zijn overwinning heeft Marten Van Riel meteen een slot op zak voor het WK 70.3 Ironman in Taupo volgend jaar, al zal de komende tijd wel weer de focus gaan op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Bij de vrouwen won de Britse Ellie Salthouse in 4u16’34. Ze had maar liefst 12’33 voorsprong op de Portugese Raquel Rocha.