Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Daniel Baekkegard met vallen en opstaan in Challenge Canberra, Visser en Langridge maken het spannend
Els Visser wint Challenge Canberra (foto: Challenge Family)
Nieuws

Daniel Baekkegard met vallen en opstaan in Challenge Canberra, Visser en Langridge maken het spannend

De Challenge Canberra triatlon in Australië heeft dit weekend voor flink wat spektakel gezorgd. De Deense triatleet Daniel Baekkegard kwam stevig ten val in het fietsen, maar verbeet de pijn en slaagde er alsnog in om de Australische halve triatlon te winnen. Het leverde hem zo laat op het seizoen pas zijn eerste overwinning op in 2023. Bij de vrouwen kregen we een spannend duel met Fenella Langridge en Els Visser. De Britse en de Nederlandse gingen lange tijd gelijk op maar uiteindelijk trok Visser aan het langste eind.

Baekkegard wint ondanks valpartij

Na 1.900 meter zwemmen kan Baekkegard in een kopgroep van zes triatleten mee uit het water. Hij ging bij de 90 km fietsen aan de leiding maar al kwam vrij vroeg in de wedstrijd stevig ten val. Baekkegard verloor een dikke minuut, kroop wel opnieuw op de fiets en verbeet de pijn. Hij dichtte het gat naar Kurt McDonald en Caleb Noble, die in de slotfase verkeerd reed en daardoor veel tijd verloor. In de halve marathon was McDonald niet opgewassen tegen Baekkehard. De Deen pakte de overwinning in 3u54’04. Kurt McDonald werd tweede op exact 2 minuten. Noble werd nog eens 2’24 later derde.

Visser en Langridge schouder aan schouder

Bij de vrouwen hielden Els Visser en Fanella Langridge het lang erg spannend. Visser volgde na 1.900 meter zwemmen op ruim 3 minuten van het kopgroepje met Fenella Langridge en Radka Kahlefeldt. In de 90 km fietsen reed Visser het gat bijna volledig dicht. Langridge wisselde met 26 seconden voorsprong. In de halve marathon liep Visser tot bij Langridge en in de laatste 10 km gingen de Nederlandse en de Britse bijna schouder aan schouder. Els Visser had in de slotfase nog een versnelling in huis. De Europese kampioene volledige triatlon won de Challenge Canberra in 4u20’48 met 9 seconden voorsprong op Langridge. Radka Kahlefeldt werd knap derde op 6’10.