Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon Cochrane wereldkampioen Ultraman triatlon, als eerste onder 21 uur in Hawaii
Amy Robitaille en Simon Cochrane zijn de nieuwe wereldkampioenen Ultraman triatlon (foto: Ultraman Hawaii RR)
Nieuws

Simon Cochrane wereldkampioen Ultraman triatlon, als eerste onder 21 uur in Hawaii

De Nieuw-Zeelandse triatleet Simon Cochrane is de nieuwe wereldkampioen Ultraman triatlon. Op het WK Ultraman in Hawaii, met finish aan de oude luchthaven van Kailua-Kona, verpulverde hij na drie dagen zwemmen, fietsen en lopen het parcoursrecord. De Kiwi is de eerste die in het WK Ultraman in Hawaii onder de 21 uur duikt. Hij had eerder ook al het wereldrecord Ultraman in handen met 19u48’47. In de Ultraman moeten de triatleten 10 km zwemmen, 421 km fietsen en 84 km lopen, verdeeld over drie dagen. De Canadese Amy Robitaille werd tweede overall en pakte de wereldtitel bij de vrouwen.

Dubbele marathon in 6u09!

Simon Cochrane kwam aan de oude luchthaven van Kailua-Kona als wereldkampioen over de streep na een recordtijd van 20u57’46. Nooit eerder ging een triatleet onder de 21 uur in Hawaii. Het vorige record stond op 21u41’22. Cochrane verpulverde dit record met een indrukwekkende dubbele marathon in 6u09! De eerste marathonafstand legde hij zelfs onder de 3 uur af. Voor de 10 km zwemmen had hij 2u38’38 nodig. Over de 421 km fietsen, verdeeld over 145 km de eerste dag na het zwemmen en 276 km de tweede dag, deed Simon maar liefst 12u09’21, dat is een gemiddelde van net geen 35 km per uur, en dat op een lastig fietsparcours rond het eiland.

Amy Robitaille wereldkampioene en tweede overall

De Canadese triatlete Amy Robitaille was de beste van de rest. Zij werd tweede overall in 25u55’15 op net geen vijf uur van Cochrane. Andree-Anne Girard werd derde overall en tweede vrouw in 27u16’18. Slechts 23 triatleten haalden de finish van het WK Ultraman.

Uitslagen WK Ultraman Hawaii 2023