Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen krikt record nog wat verder op in cross-duatlon Wommelgem
Geert Lauryssen wint voor de 6de keer de cross duatlon van Wommelgem (foto: Geert Lauryssen RR)
Multisports

Geert Lauryssen krikt record nog wat verder op in cross-duatlon Wommelgem

Hij was met vijf zeges al de absolute recordhouder in de cross-duatlon van Wommelgem en zondag zette Geert Lauryssen dat record nog wat scherper met een zesde overwinning in de modder van Fort 2 in Wommelgem. Ondanks de regenval van de afgelopen weken, lag het parcours er in Wommelgem vrij goed bij. Lauryssen liet zien dat hij stilaan in topvorm is voor de Hel van Kasterlee. Bij de vrouwen pakte favoriete Karen Steurs de overwinning.

In de eerste run moest Geert Lauryssen nog een gaatje laten op Quinten Dewaele maar de West-Vlaming moest in het mountainbiken zijn meerdere erkennen in Geert Lauryssen. De vijfvoudige winnaar liep uiteindelijk naar zijn zesde overwinning in Wommelgem, negen jaar na zijn eerste zege in 2014. Geert Lauryssen won in 1u29’05 met 2’04 voorsprong op Quinten Dewaele en 3’05 op cyclocrosser Vincent Meyvis.

Bij de vrouwen vond Karen Steurs een parcours naar haar gading. Ze won de cross-duatlon met 1’47 voorsprong op Nele Van Maldeghem. Caren Commissaris pakte de derde plaats. Voor Karen Steurs was het haar derde zege op rij aan Fort 2.

Uitslag cross duatlon Wommelgem 2023