Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
World Triathlon Multisport Championship in 2026 voor het eerst in het Midden-Oosten
Jelle Geens won de WTCS triatlon in Abu Dhabi in 2021 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

World Triathlon Multisport Championship in 2026 voor het eerst in het Midden-Oosten

World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, heeft woensdag aangekondigd dat het World Triathlon Multisport Championship in 2026 in Abu Dhabi wordt gehouden. Het World Multisport Championship is een combinatie van de WK’s duatlon, cross-duatlon, aquatlon, cross-triatlon, aquabike en halve triatlon in dezelfde week. Het is voor het eerst dat het WK multisport in het Midden-Oosten gehouden wordt. World Triathlon bevestigde ook dat in 2027 het WK in het Canadese Edmonton gehouden wordt.

Abu Dhabi is geen onbekende voor World Triathlon. Al geruime tijd worden er triatlons gehouden voor de World Triathlon Championship Series, het allerhoogste olympische niveau. In 2021 pakte onze landgenoot Jelle Geens er nog een bijzonder knappe overwinning in de WTCS. Het is voor het eerst dat het WK multisport naar het Midden-Oosten gehaald wordt. Het hart van de organisatie wordt het onder toeristen populaire Hudayriyat Island, waar er in de baai gezwommen kan worden en er een avontuurlijk offroad parcours aanwezig is.

De grote vraag is voorlopig nog op welke datum het WK zal vallen in 2026. De WTCS van Abu Dhabi zit normaal altijd vrij kort aan het begin van het seizoen. In 2024 wordt de WTCS Abu Dhabi op 8 en 9 maart gehouden. Dit jaar vond het WK multisport plaats in het Spaanse Ibiza. In 2024 wordt het WK in Queensland, Australië gehouden en in 2025 in het Spaanse Pontevedra.