Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Slechts 1 op 3 triatleten kiest voor zwemmen in zee, inschrijvingen 70.3 Ironman Knokke-Heist open
De zwemstart van de 70.3 Ironman Belgium op het strand van Knokke-Heist in 2023 (foto: Ironman)
Nieuws

Slechts 1 op 3 triatleten kiest voor zwemmen in zee, inschrijvingen 70.3 Ironman Knokke-Heist open

Na het nieuws dat er bij de 70.3 Ironman Knokke-Heist in 2024 niet langer in de Noordzee gezwommen wordt, maar wel in de Damse Vaart in Sluis, kwamen er heel wat reacties op ons artikel en op social media. Wij wilden daarom graag weten hoeveel triatleten het zeezwemmen verkiezen boven het zwemmen in zoet water. En dat valt nogal mee. Slechts 1 op de 3 triatleten kiest resoluut voor zeezwemmen. Ook in de reacties blijkt dat veel triatleten blij zijn dat er in zoet en vooral kalm water kan gezwommen worden, al maken sommigen zich ook zorgen om mogelijke blauwalgen in september 2024. Woensdag 6 december gingen overigens ook de inschrijvingen open van de 70.3 Ironman Knokke-Heist, die afgelopen jaar met 2.500 deelnemers volledig uitverkocht was.

Wij vroegen in onze Instagram Stories waar de triatleten de voorkeur aan geven: zwemmen in zee of toch liever in het kanaal. Ruim 700 triatleten namen deel aan de Poll. Hieronder vind je de resultaten:

Slechts 32% kiest resoluut voor zwemmen in zee. 42% is overtuigd voorstander van zwemmen in het kanaal van de Damse Vaart. En nog eens 26% heeft eigenlijk geen voorkeur en zou beide wel zien zitten. En dus lijkt 68% van de triatleten blij dat er op 8 september 2024 in Sluis 1.900 meter wordt gezwommen, alvorens 90 km naar Knokke-Heist te fietsen om op de Zeedijk tot slot de halve marathon af te werken. De inschrijvingen zijn sinds 6 december open en je kan je via de banner hieronder inschrijven.