Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen 11de zege voor Seppe Odeyn in Hel van Kasterlee “Alles gedaan om aan start te staan”
Geen 11de zege voor Seppe Odeyn in de Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Geen 11de zege voor Seppe Odeyn in Hel van Kasterlee “Alles gedaan om aan start te staan”

Seppe Odeyn, tienvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee, komt helaas niet aan de start van de 21ste editie van de zwaarste crossduatlon ter wereld. En dus komt er, alleszins dit jaar, geen 11de overwinning voor de levende legende uit Herent. Het was een moeilijke knoop om door te hakken, maar de spierscheur in zijn hamstring noopt de Helleveeg tot een verstandige beslissing. “Ik heb er alles aan gedaan om aan de start te staan maar het gezond verstand nam gelukkig op tijd de bovenhand,” aldus Seppe.

Voor het eerst sinds 2010 zonder Seppe Odeyn

Het is voor het eerst sinds 2010 dat de Hel van Kasterlee doorgaat zonder zijn uithangbord aan de start. In 2011 werd Seppe bij zijn eerste deelname meteen derde. Het verhaal nadien is bekend. Vanaf 2012 won hij elke editie van de Hel van Kasterlee, goed voor een ongezien record van tien overwinningen. Seppe liet dit weekend nog aan 3athlon.be weten dat hij er alles aan wou doen om aan de start te komen, maar de spierscheur in zijn hamstring bezorgt de atleet uit Herent te veel last.

“Na 11 deelnames aan de Hel van Kasterlee wacht zondag wellicht de moeilijkste van allemaal: Eentje aan de zijkant, met pijn in men hart maar vooral in mijn gescheurde hamstring. Ik heb er alles aan gedaan om aan de start te staan maar het gezond verstand nam gelukkig op tijd de bovenhand. Aan alle deelnemers: Geniet van een echt dagje hel, en weet dat jullie het moeilijkste deel al achter de rug hebben: Gezond aan de start staan,” aldus Seppe.

Deze week lieten ook andere favorieten Bart Borghs en Simon Stevens weten dat ze door blessure niet kunnen deelnemen aan de Hel van Kasterlee. Daardoor ligt de favorietenrol helemaal bij runner-up Geert Lauryssen, maar ook bij wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin en ex-Belgisch kampioen Tim Van Hemel, samen met Stef Verachten en youngsters Ward Van Laer, Yves Coolen en debutant Arno Brouwers.