Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volg de 21ste Hel van Kasterlee zondag live op 3athlon.be
Onze 3athlon.be man Arno Meeusen aan de finish van de Hel van Kasterlee in 2022 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Volg de 21ste Hel van Kasterlee zondag live op 3athlon.be

Zondag 17 december wordt de 21ste editie van de Hel van Kasterlee gehouden en voor het eerst sinds 2012 zal de zwaarste crossduatlon ter wereld een andere winnaar krijgen dan de geblesseerde Seppe Odeyn. Als je de hele dag op de hoogte wil blijven wie zich allemaal melden om de scepter over te nemen van Koning Seppe, check dan zondag zeker 3athlon.be. Wij brengen de hele dag live updates vanuit de Hel van Kasterlee, met foto’s en beelden van de wedstrijd. En vanaf de namiddag gaan we live met de videostream van onze finish camera’s om alle finishers in de 21ste Hel van Kasterlee in beeld te brengen.

Lauryssen, Carabin, Van Hemel of de youngsters?

Zonder Seppe Odeyn aan de start wordt het zondag een historische editie van de Hel van Kasterlee. De weersomstandigheden lijken alweer gunstig. Er wordt droog weer voorspeld in de Kempen bij een temperatuur van 9 graden, met redelijk wat opklaringen. Het parcours ligt er echter op veel plaatsen loodzwaar bij. De grote favorieten zijn nu vooral Geert Lauryssen, pas nog voor de 10de keer winnaar van de crossduatlon van Wuustwezel, Ironman-pro Tim Van Hemel en wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin. Ook ex-triatleet Stef Verachten behoort, zeker na zijn zege in de halve marathon van Kasterlee, tot de favorieten en verder is er ook nog de jonge garde met Ward Van Laer, Yves Coolen en Arno Brouwers die de neus graag aan het venster komen steken.

Lotte De Vet aan de start

Bij de vrouwen verwachten we ook een interessante strijd, met ex-winnares Karen Steurs als absolute topfavoriete. Het nieuwe mountainbike parcours zou haar op het lijf geschreven moeten zijn. Lotte De Vet zette dit seizoen ook al een paar straffe prestaties neer, met als hoogtepunt het WK Ironman in Hawaii. De vraag is hoe goed ze in vorm zal zijn nadat ze na de crossduatlon van Wuustwezel, waar ze won, twee nachtjes in het ziekenhuis moest verblijven. Ze heeft ondertussen bevestigd dat ze zeker van start gaat in Kasterlee, dat is alvast goed nieuws. Ook de ervaren Stefanie Adam, die lang het fietsrecord in de Ironman van Hawaii op haar naam had staan, behoort in haar eerste keer in de Hel tot de favorieten. En wij kijken ook uit naar Els Goris, die de fakkel in de Hel wat graag wil overnemen van haar White Cliffs-maatje Debby Gabriels.

De start wordt zondag om 8 u. gegeven aan de Hellepoort voor Sporthal Duineneind in Kasterlee. De eerste finishers worden rond 15 u. verwacht. Volg het zondag live op 3athlon.be.