Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Jonathan Wayaffe wint natte Eindejaars-corrida in Leuven in snel tempo
Jonathan Wayaffe op weg naar de winst in de Eindejaarscorrida in Leuven (foto: Tom van Cappellen)
Multisports

Triatleet Jonathan Wayaffe wint natte Eindejaars-corrida in Leuven in snel tempo

De Mechelse triatleet Jonathan Wayaffe heeft in Leuven de prestigieuze Eindejaars-corrida op zijn naam geschreven en klopte onder andere Pieter Heemeryck. JoJo Wayaffe maakte indruk met een tempo van 3’02 over de twaalf kilometer over de natte kasseien doorheen de Leuvense binnenstad. Dries Basemans en Pieter Heemeryck probeerden mee aan te sluiten maar moesten in de laatste twee kilometer hun meerdere erkennen in de long distance triatleet. Ook Lukas Bosmans en Joachim Wera finishten in de top-10.

Jonathan Wayaffe, eerder vandaag nog in ons transferoverzicht, liep in zijn nieuwe SP&O uitrusting naar een knappe overwinning. Hij vervolledigde de 12 km in 36’21. Dries Basemans werd op 11 seconden tweede. Pieter Heemeryck liep naar de derde plaats in 37’21 op exact 1 minuut van zijn collega-triatleet. Lukas Bosmans werd vijfde in 38’28 en Joachim Wera pakte de negende plaats in 38’44.

Bij de vrouwen werd de Leuvense Friedel Cuypers zesde in een tijd van 46’00. De winst ging naar veldloop- en atletiektopper Victoria Warpy die in 41’20 over de streep kwam. Op de 8 km pakte Stef Corthouts de derde plaats in 23’33 op 21 seconden van winnaar Ward Leunckens. Tuur Lemmens werd vijfde en Joran Driesen zevende. Op de kortste afstand, de 4 km, was er een vijfde plaats voor Seppe De Graef. Bij de vrouwen werd Jonie Vanhoutte derde in 14’46 voor Lotte Vandekerckhove, Pauline De Groof en Laura Swannet.

Uitslagen Eindejaarscorrida Leuven 2023