Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Versterking bij LTDD en 3MD, investering in jeugd bij KTT en SP&O en andere opvallende triatlon transfers
Sander Heemeryck won de kwarttriatlon van Izegem in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Versterking bij LTDD en 3MD, investering in jeugd bij KTT en SP&O en andere opvallende triatlon transfers

Nu het jaar er bijna opzit en de transferperiode afgesloten is, bekijken we graag even de opvallendste transfers voor het seizoen 2024. De opvallendste overstap komt op naam van coach Kristof Van Daele die na vele jaren KTT aan de slag gaat bij SP&O. De Mechelse triatlonclub versterkt zich met een paar sterke jeugdatleten, vooral van TDL Leuven. Ook KTT investeert in de toekomst met toptalenten Hasse Fleerackers en Eline Debecker. Voor het overige zien we ook vooral versterking bij het LTTD-Oilservice Team en de 3MD-WCUP-Veldeman ploeg.

SP&O Mechelen versterkt zich met maar liefst zes atleten van TDL Leuven, met Mit en Odil Wittemans als grootste blikvangers, maar ook Hugo en Lucie Philippe die de overstap maken. Verder ziet de Mechelse club long distance topper Jonathan Wayaffe terugkeren na een jaar bij het LTTD-Oilservice team. De club uit Deinze heeft zich in de transferperiode ook stevig versterkt, met nieuwkomers Emma Cottenie, Ibe Baelde, Lennert Cappan en als grootste verrassingen Joran Driesen, die zich meer op de lange afstand wil toeleggen, en vooral Sander Heemeryck die na heel wat jaren het vertrouwde nest van DOMO-Scott verlaat.

Ondanks het feit dat trainer Kristof Van Daele overstapt naar SP&O Mechelen, zet KTT verder in op de jeugd. Het Kempische Triatlon Team is er in geslaagd om twee toptalenten aan te trekken die zowel nationaal als internationaal al sterk presteerden bij de juniores. Hasse Fleerackers verlaat het Athletes For Hope team van Marc Herremans en kiest voor KTT. Mede-international Eline Debecker maakt de overstap van het Triatlon Brugge Team.

Bij ITC Izegem zien we heel wat triatleten opnieuw vertrekken, in het zog van Soren Sanders en Katrien Maes die naar 3MD Dendermonde gaan. Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert kiezen voor hun eigen weg, Helene Boels kiest voor het DOMO-Scott team, Toon Mariën verhuist naar TRIBE en jeugdtalentjes Marit en Runar De Meulenaere trekken ook naar 3MD.

De grootste slokop in deze transferperiode is het nieuwe Tritime1880 team van Bruno Clerbout in Kapelle op den Bos dat maar liefst 26 triatleten van Swimkap de overstap zag maken.

De volledige lijst met transfers vind je op de website van Triatlon Vlaanderen.