Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Claire Michel kondigt afscheid aan, maar blijft betrokken bij triatlonsport
Claire Michel en Thibault De Rijdt samen aan de slag bij LF3 (foto: LF3)
Nieuws

Triatlete Claire Michel kondigt afscheid aan, maar blijft betrokken bij triatlonsport

De Belgische toptriatlete Claire Michel heeft aangekondigd dat 2024 haar laatste seizoen wordt als topsport-atlete. Claire is één van de vaandeldraagsters van de Belgian Hammers, de Belgische aflossingsploeg in de Mixed Team Relay die in Tokyo 5de werden op de Olympische Spelen. Ze heeft ook een bijzonder mooi palmares opgebouwd. Ze finishte maar liefst 8 keer op het podium van een World Cup triatlon. De Brusselse, die dit jaar 36 jaar wordt, mikt dit jaar nog op de Olympische Spelen van Parijs. Na haar afscheid blijft ze wel nauw betrokken bij de triatlonsport. Vanaf 2025 neemt ze de rol op van technisch directeur bij LF3, de franstalige triatlon- en duatlonfederatie. Thibault De Rijdt neemt die rol in 2024 verder waar en wordt vanaf 2025 adjunct-technisch directeur aan de zijde van Claire.

“Na 12 jaar triatlon op hoog niveau wil ik de vaardigheden en ervaring die ik heb opgedaan gebruiken om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze sport die me zoveel heeft gegeven. Maar voordat ik bij het team kom, heb ik nog een laatste grote doelstelling in 2024: de Olympische Spelen in Parijs. In de tussentijd heb ik alle vertrouwen in Thibault De Rijdt en de rest van het team. Ik kijk ernaar uit om weer de rol van Technisch Directeur op me te nemen en met hem samen te werken om onze gedeelde passie in te zetten voor de atleten,” aldus Claire Michel.