Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel triatleten en duatleten in actie op het Tomorrowland van de trailrunners
Deelnemers van de Wienerberger Trail op de Stairway To Unity in De Schorre in Boom (foto: Jim De Sitter)
Multisports

Veel triatleten en duatleten in actie op het Tomorrowland van de trailrunners

De Wienerbergertrail op De Schorre in Boom, dat is het Tomorrowland van de trailrunners. Tussen de bijna 800 deelnemers aan de verschillende afstanden zaten ook heel wat triatleten en duatleten die het eerste weekend van het jaar meteen sportief hebben ingezet. De 20 km was de langste en populairste afstand, met passage langs de kleigroeve van hoofdsponsor Wienerberger en iconische plaatsen op De Schorre in Boom, zoals de Stairway to Unity, ook bekend van Tomorrowland. De beste triatlon- en duatlon-prestaties zagen we op de 14 km met winst voor Vic Vandendaele en Nele Vermeulen, die olympisch triatlete Katrien Verstuyft klopte.

Van cross-biatlon tot trailrun

Nele Vermeulen is in principe ex-duatlete, tegenwoordig legt ze zich toe op cross-biatlon, de zomervariant van de populaire wintersport. Het zompige kleiparcours in Boom was haar dan ook op het lijf geschreven. Ze won de 14 km in 1u10’44 en werd daarmee 9de overall. Katrien Verstuyft werd in 1u18’10 tweede en Lucie Mulders pakte de derde plaats. Bij de mannen pakte Vic Vandendaele voor het tweede jaar op rij de overwinning in Boom op de 14 km. Met een winnende tijd van 1u00’20 was hij een stuk sneller dan vorig jaar. Arno Meessens werd tweede op 3’05. Quinten Martens werd derde.

Van marathon Valencia naar winst op 20 km

Op de 20 km nam Jasper Sodermans revanche voor zijn tweede plaats in 2023. In een spannend duel met topper Lander Van Droogenbroeck maakte Sodermans het verschil in de tweede wedstrijdhelft. Na een sterke prestatie in de marathon van Valencia, waar hij in december 2023 een knappe 2u26 liep, pakte Jasper Sodermans nu verdiend de overwinning in Boom in een snelle 1u18’43. Lander Van Droogenbroeck werd op 2’53 tweede voor Jasper Everaert. Bij de vrouwen ging de zege verrassend naar Lisa Buyl nadat leidster Marjan van Rompay de laatste 3 km verkeerd ging en Kaya Balliu stevig ten val kwam. Lisa Buyl won voor Paulina Hack en Elisabeth Van Rompay.

Op de 11 km ging de overwinning naar Lowie Laenen en Sophie Croiset. Runnerslab-atleet Arnout Van Staeyen en Amberlie Wellens wonnen de 6 km.

Uitslagen Wienerberger Trail De Schorre Boom 2024