Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Sam Long nam 300 gram koolhydraten tijdens fietsen in 70.3 Ironman Chili
Sam Long nam 300 gram koolhydraten tijdens de 90 km fietsen in de 70.3 Ironman Chili (foto: Sam Long RR)
Extra

Triatleet Sam Long nam 300 gram koolhydraten tijdens fietsen in 70.3 Ironman Chili

De Amerikaanse toptriatleet Sam Long maakte zondag in Chili indruk met zijn fietsnummer en zijn overwinning in de eerste 70.3 Ironman van het seizoen, maar nu maakt hij misschien nog wel meer indruk met de cijfers van zijn nutrition tijdens het fietsen. In een Instagrampost claimt Sam Long dat hij 300 gram koolhydraten innam. Hij fietste aan een gemiddelde van 45 km/uur en met een fietstijd van 1u59 betekent dat dus 150 gram koolhydraten per uur. Er komen enorm veel reacties op de post van Sam Long, maar het mooie is dat hij op veel vragen open en eerlijk antwoordt. Zo is hij onder andere van mening dat het geholpen heeft om ook voor het lopen voldoende energie te hebben.

“Geen last van mijn maag gehad”

De vraag die het meeste terugkomt, is of Sam geen last kreeg van zijn maag. Heel wat triatleten passen 90 tot 120 gram koolhydraten per uur toe, maar 150 is best wel veel. “Ik heb geen last gehad van mijn maag,” vertelt Sam Long. “Ik heb de gels in mijn 3 drinkbussen gemengd met drinken. Ik denk dat het ook goed is om alvast voldoende energie te hebben voor het lopen. Daarin heb ik nog twee gels en cola en sportdrank bij de aid stations genomen,” laat Sam weten in de comments.

150 gram koolhydraten per uur is alleszins veel en het lijkt niet meteen weggelegd voor de recreatieve triatleet. Onze diëtiste Jolien Lewyllie stelt er zich ook vragen bij. “Het is mogelijk om 150 gram koolhydraten per uur op te nemen, maar dan moet je je lichaam veel trainen op die koolhydraten. Op een 70.3 Ironman lijkt het me sowieso niet zo nuttig,” aldus Jolien. Los van alle bedenkingen en kritiek heeft Sam Long wel bewezen dat het voor hem werkt. Hij had geen last van zijn maag en brak het parcoursrecord met een klinkende overwinning in Pucon.