Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meer dan 100 teams trotseren lastig parcours in Vilvoorde in eerste Run&Bike van 2024
Seglone Bauduin en Agnes Lambert winnen de Run&Bike in Vilvoorde (foto: BIN/Michel Stassart)
Multisports

Meer dan 100 teams trotseren lastig parcours in Vilvoorde in eerste Run&Bike van 2024

Met de Run&Bike van Vilvoorde, een organisatie van BIN, het Brussels Ironman Nato Team, is het nieuwe duursportseizoen 2024 vorige zaterdag alvast goed begonnen. Ondanks het slechte weer van de laatste tijd daagden meer dan 100 teams op voor de wedstrijd die je in duo aflegt en waarbij 1 atleet loopt en 1 atleet fietst. Je mag ondertussen zoveel wisselen met de fiets als je wil. Thuisatleten Fabrice Van Espen en Thibault De Rijdt, technisch directeur van LF3, klopten favorieten PJ Penne en Kjel De Hertog van het LTTD-Oilservice team.

Van Espen en De Rijdt winnen

De start van de Run&Bike in Vilvoorde (foto: BIN/Michel Stassart)
De start van de Run&Bike in Vilvoorde (foto: BIN/Michel Stassart)

Van Espen en De Rijdt pakten de overwinning op de 17,5 km, de langste afstand in Vilvoorde. De triatleten van BIN haalden het in 1u02’53 met 2’15 voorsprong op Penne en De Hertog. Mathieu Lombaert en Joachim Verstraeten werden derde in 1u05’48. Bij de vrouwen ging de zege naar de Brusselse triatletes Segolene Bauduin en Agnes Lambert. Zij pakten de winst in 1u20’01 en waren daarmee 4 minuten sneller dan Clara Egger en Wioletta Kulesza. De Aalsterse 3PT-triatletes Kathleen Steenhaut en Brenda Droesbeke werden derde in 1u25’00.

In de mixed categorie was de winst voor Ines Vandendorpe en Stijn Van Langenhoven in 1u15’04. Marie Janssens en Maximilien Gilles werden tweede op 1’09 voor Luc Saeys en Liesbeth De Sadeleer. Op de 8 km pakten KTT-youngsters Dean Peeters en Luca Van Den Bulck de overwinning. Hun ploegmaatjes Wannes Cuyves en Ferre Van Den Eynde wonnen de 5 km.

Uitslagen Run&Bike Vilvoorde 2024

Meer foto’s van het evenement vind je op deze Facebookpagina.