Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michiel Stockman en Lotte Claes winnen eerste cross-duatlon van 2024
De start van de cross-duatlon van Nossegem met op kop winnaar Michiel Stockman (foto: Pascale Delaere RR)
Multisports

Michiel Stockman en Lotte Claes winnen eerste cross-duatlon van 2024

Ex-wielrenner Michiel Stockman heeft zondag in Nossegem de eerste cross-duatlon van het nieuwe jaar gewonnen. De 27-jarige atleet uit Oudenaarde, die pas aan zijn tweede seizoen als duatleet begonnen is, klopte favoriet Jan Petralia dankzij een sterke mountainbike proef op het lastige parcours in de schaduw van de luchthaven van Zaventem. Lotte Claes, vriendin van Jakke Petrol, pakte een overtuigende eerste overwinning van het seizoen bij de vrouwen.

Lotte Claes met ruime voorsprong

Lotte Claes , voor het eerst in haar nieuwe uitrusting van het Arkea – B&B Hotels wielrteam, nam al in de eerste run van 4 km afstand van de concurrentes. Lisa Isebaert kon de schade nog beperken tot een halve minuut, de rest van de 7 vrouwen volgde al een stuk verderop. In de 21 km mountainbiken bouwde Lotte Claes haar voorsprong stevig uit tot bijna zes minuten. Ze liep onbedreigd naar haar eerste overwinning van het jaar in 1u24’46. Lisa Isebaert werd tweede op net geen 7 minuten. Lies Van de Voorde werd derde.

Ex-wielrenner klopt topfavoriet

Bij de mannen gaf Jan Petralia het tempo aan in de eerste 4 km lopen, maar ex-wielrenner Michiel Stockman ging vlot mee met de Scott-atleet. Stockman stapte vorig jaar, na zes jaar op continentaal niveau koersen, over naar de duatlonsport, pakte meerdere podiumplaatsen in zijn eerste duatlonseizoen en won in november nog de cross-duatlon in eigen Oudenaarde. In de 21 km fietsen liet hij Jan Petralia definitief achter zich. Jakke Petrol liep in de laatste run nog 40 seconden sneller dan Stockman maar het gat was te groot. Michiel Stockman pakte de overwinning in Nossegem in 1u15’01. Jan Petralia werd 55 seconden later tweede en Jonas Vanderhaeghe werd derde in 1u16’04.

Van Rode en De Coninck winnen Run&Bike

In de voormiddag werd er ook nog de Run&Bike van ETZA gehouden op hetzelfde parcours. Robin Van Rode en Koen De Coninck wonnen de 14 km. Ines Vandendorpe en Stijn Van Langenhoven pakten net zoals vorige week in Vilvoorde de winst in de mixed categorie. Bij de dames zegevierden Lena Claes en Fien Torbeyns. Op de korte afstand ging de winst naar mixed duo Tim De Buyser en Eva Bastiaensens.

Uitslagen

Uitslag cross-duatlon Nossegem 2024

Uitslag Run&Bike lang Nossegem 2024

Uitslag Run&Bike kort Nossegem 2024