Tim Van Hemel op een zucht van het podium in combi-klassement Egmond
Tim Van Hemel op het strand in de halve marathon van Egmond (foto: Tim Van Hemel RR)
Multisports

De Belgische triatleet Tim Van Hemel is zondag vierde geworden in het combi-klassement in Egmond, een combinatie van de beachrace Egmond-Pier-Egmond op de mountainbike op zaterdag en de halve marathon van Egmond op zondag. Ondanks een mooie 1u12 op zijn halve marathon miste Van Hemel het podium op 3 seconden na. Het verschil in de beachrace bleek te groot om nog goed te maken in de halve marathon.

Plaatselijke topper Tibor Zwaan pakte de eindwinst in het combiklassement. Hij was op zaterdag mee met een snelle groep in de beach race en telde voor de start van de halve marathon al bijna zes minuten voorsprong op Tim Van Hemel. “Positioneren in de beach race en de juiste startwave kiezen is blijkbaar essentieel,” reageerde Van Hemel na zijn vierde plaats zondag.

Ondanks de snelste tijd (1u12’00) in de recreatieve wave van de halve marathon slaagde Tim er niet meer in om het gat te dichten. Dennis Bakker werd op een minuutje tweede en verzekerde zich van de tweede plaats achter Tibor Zwaan, die aan een halve marathon van 1u15’06 voldoende had om de overwinning binnen te halen. Het werd nog een ontgoocheling voor Van Hemel toen Henk Verdonk na 1u15’50 over de streep kwam in de halve marathon en zo uiteindelijk 3 seconden sneller was dan Tim in het combi-klassement.

De halve marathon werd voor het eerst sinds 2007 weer eens door een Nederlander gewonnen. Lucas Nieuweboer was de snelste in 1u03’34. Koen Naert finishte als vijfde in 1u04’10.