Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van 2 jaar blessureleed naar winst in 70.3 Ironman Bahrein – Mini-docu van triatleet Marten Van Riel online
Marten Van Riel op het podium van de 70.3 Ironman in Bahrein (foto; Robrecht Paesen)
Nieuws

Van 2 jaar blessureleed naar winst in 70.3 Ironman Bahrein – Mini-docu van triatleet Marten Van Riel online

Na zijn overwinning in de 70.3 Ironman van Bahrein eind 2023 kan toptriatleet Marten Van Riel in 2024 het vizier op de Olympische Spelen in Parijs én het WK 70.3 Ironman in Taupo richten, ook al was de weg er naartoe de afgelopen paar jaar helemaal niet gemakkelijk. Dat laat Marten zien in een openhartige video-docu op Youtube waarin hij het heeft over de val in Leeds, de twee jaar blessureleed die volgden, luisteren naar het lichaam, twijfelen om ooit nog op niveau terug te komen tot uiteindelijk twee 70.3 Ironman triatlons winnen. “Dit is niet oké, ik zet mijn carrière op het spel als ik zo blijf doorgaan,” klinkt het keihard in de video-docu.

De valpartij in de WTCS triatlon in Leeds leek een banale. Marten Van Riel struikelde over een gat in de grond op de blauwe loper. Maar hij liep een zware enkelblessure op, die lang bleef aanslepen. De enige oplossing was op een gegeven moment om een maand volledig afstand te nemen van de sportwereld. “Ik wist dat die pauze het einde van het seizoen betekende, zelfs de start van het volgende seizoen zou ik niet halen”, vertelt Marten. “Dus ik ging reizen, ik amuseerde me met vrienden, ik voelde me echt geen sportman meer. Ik begon sterk te twijfelen of ik ooit terug zo fit zou geraken als voor de blessure”.

Gelukkig kwam hij in 2023 terug in competitie. De resultaten in de WTCS triatlons waren nog niet helemaal top, wat ook niet te verwachten was na zijn lange revalidatie. Maar aan het einde van 2023 pakte hij nog wel twee knappe zeges, in de 70.3 Ironman Fortaleza en de 70.3 Ironman Bahrein, zijn vierde 70.3 overwinning op rij, een ongeslagen winning streak. In 2024 komt eerst Parijs er aan en dan het WK 70.3 in Taupo. Hij hoopt op een medaille in Parijs, al hadden ze voor Marten een pittiger parcours mogen voorschotelen in de lichtstad. “Daar ben ik echt teleurgesteld in en het is iets waar ik al langer voor pleit bij World Triathlon. We hebben interessantere parcours nodig, want geef toe, een olympic distance triatlon is vrij saai om naar te kijken”, aldus Marten.