Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO kondigt nieuwe Amerikaanse triatlon aan in Las Vegas, week voor WK Ironman Hawaii
Visual van de PTO Lake Las Vegas triatlon (foto: PTO)
Nieuws

PTO kondigt nieuwe Amerikaanse triatlon aan in Las Vegas, week voor WK Ironman Hawaii

De PTO Tour krijgt in 2024 een gloednieuwe Amerikaanse wedstrijd want de Professional Triathletes Organization kondigde dinsdag de PTO Lake Las Vegas aan. Het wordt zoals alles PTO triatlons een wedstrijd over 100 km, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Saillant detail: de nieuwe Amerikaanse PTO race staat exact 1 week voor het wereldkampioenschap Ironman in Hawaii gepland, in het weekend van 19 en 20 oktober. De aankondiging is opvallend, want eerder deze week kondigde PTO een groot event in Londen aan waarbij de PTO Tour van 2024 volledig bekend zou gemaakt worden.

De nieuwe PTO triatlon zal plaatsvinden in Henderson, op zo’n 26 km van downtown Las Vegas, maar met het zwemnummer in het Lake Las Vegas. De streek is vooral bekend om zijn golfbanen en de wedstrijd wordt gehouden bij het luxueuze Westin Lake Las Vegas Resort. Naast de 100 km triatlon voor de pro’s binnen de PTO Tour komt er ook een age group triatlon.

Amerikaanse triatleten Chelsea Sodaro en Sam Long reageerden alvast positief op het nieuws. Sodaro, wereldkampioene Ironman in 2022, kijkt er naar uit. “Een wedstrijd in de USA doen is altijd extra speciaal voor mij, dus ik ga deze zeker aankruisen in mijn kalender,” laat Sodaro weten. Voor haar staat het WK Ironman in september op de planning in Nice.

Voor de mannen vrezen we dat de toppers die een week later present tekenen op het WK Ironman in Kona de PTO Lake Las Vegas links zullen laten liggen. Sam Long is wel enthousiast, al heeft het er allicht ook mee te maken dat de populaire Amerikaanse triatleet zich meer en meer op de 70.3 afstand richt in plaats van de volledige triatlon. “Om zo’n race te hebben op een steenworp afstand van waar ik woon en train in Tucson is geweldig. Ik ben van plan me voor te bereiden om te winnen, want dat maakt mijn vrijgezellenfeest na de race nog epischer! Yo Yo Yo,” aldus Sam Long die in 2024 ook zijn huwelijk heeft gepland.

Eerder deze week kondigde de PTO aan dat ze op 30 januari op een groot event in Londen de volledige kalender én de nieuwe naam van de PTO Tour zullen aankondigen.